Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

Rada bezpečnosti OSN v Sýrii selhala. V téměř 6 let trvajícím konfliktu zemřelo téměř půl milionu lidí a 11 milionů bylo donuceno opustit své domovy. Nedávno, syrské a ruské vládní síly provedly nezákonné útoky na východní Aleppo, ukazující nedostatečný ohled na 250,000 civilistů, kteří jsou zde uvěznění. Ozbrojené opoziční skupiny také střílely z minometů a dalšími projektily v civilních čtvrtích v západním Aleppu, přestože podle vysokého komisaře OSN pro lidská práva, „nerozlišující útoky napříč východní částí města spáchané vládními silami a jejich spojenci je zodpovědné za převážnou většinu civilních obětí.“ Snaha zastavit tyto zvěrstva a potrestat viníky byla opakovaně zablokována Ruskem, které pokračuje ve zneužívání práva veta v Radě bezpečnosti.sjednoceni-pro-mir-v-syrii.pdf

5.11.2019

ČT o pomoci válečným sirotkům v Sýrii

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

2.5.2019

Jižní Afrika: Méně řečí, více akcí v oblasti lidských práv

Povolební jihoafrická vláda musí učinit lidská práva středobodem svých politik, jinak riskuje ohrožení svých lidí problémy nezaměstnanosti, chudoby a nerovnosti po celá příští desetiletí.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.