Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

Rada bezpečnosti OSN v Sýrii selhala. V téměř 6 let trvajícím konfliktu zemřelo téměř půl milionu lidí a 11 milionů bylo donuceno opustit své domovy. Nedávno, syrské a ruské vládní síly provedly nezákonné útoky na východní Aleppo, ukazující nedostatečný ohled na 250,000 civilistů, kteří jsou zde uvěznění. Ozbrojené opoziční skupiny také střílely z minometů a dalšími projektily v civilních čtvrtích v západním Aleppu, přestože podle vysokého komisaře OSN pro lidská práva, „nerozlišující útoky napříč východní částí města spáchané vládními silami a jejich spojenci je zodpovědné za převážnou většinu civilních obětí.“ Snaha zastavit tyto zvěrstva a potrestat viníky byla opakovaně zablokována Ruskem, které pokračuje ve zneužívání práva veta v Radě bezpečnosti.sjednoceni-pro-mir-v-syrii.pdf

27.8.2018

Obránkyně lidských práv vyzývají ministry zahraničních věcí EU k podpoře uprostřed bezprecedentních útoků

Den před neformálním ‘Gymnich’ zasedáním ministrů zahraničních věcí EU ve Vídni se obránkyně lidských práv ze Salvadoru, Polska, Indonésie, Keni, Rakouska, Sýrie a Ruska setkají se zástupci EU. Požádají o větší ochranu a podporu své práce uprostřed rostoucích útoků na aktivisty.

1.6.2018

SÝRIE

17.10.2017

Novinky.cz: Africké státy vypínají internet

20.8.2017

Koncerty v rámci globální akce "Daruj domov" představí megahvězdy

Hudebně-solidární akce na podporu uprchlíků vypuknou po celém světě UŽ ZA MĚSÍC. Praha nebude výjimkou!