Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

Článek

Zastavte mučení   Sýrie publikován 15.12.2016

Rada bezpečnosti OSN v Sýrii selhala. V téměř 6 let trvajícím konfliktu zemřelo téměř půl milionu lidí a 11 milionů bylo donuceno opustit své domovy. Nedávno, syrské a ruské vládní síly provedly nezákonné útoky na východní Aleppo, ukazující nedostatečný ohled na 250,000 civilistů, kteří jsou zde uvěznění. Ozbrojené opoziční skupiny také střílely z minometů a dalšími projektily v civilních čtvrtích v západním Aleppu, přestože podle vysokého komisaře OSN pro lidská práva, „nerozlišující útoky napříč východní částí města spáchané vládními silami a jejich spojenci je zodpovědné za převážnou většinu civilních obětí.“ Snaha zastavit tyto zvěrstva a potrestat viníky byla opakovaně zablokována Ruskem, které pokračuje ve zneužívání práva veta v Radě bezpečnosti.sjednoceni-pro-mir-v-syrii.pdf

Aktuální petice

Sýrie

Rania Allabasiová a její rodina: násilné zmizení po vládní razii

Rania byla bez sdělení důvodu unesena i s šesti dětmi. Rania Alabbasiová je v Damašku úspěšnou zubařkou a také vytíženou matkou šesti dětí. V březnu 2013 přišli do jejího domu vládní agenti a odvedli jí manžela. Po dvou dnech se vrátili pro ni a její děti. O nikom z nich dodnes nejsou žádné zprávy. Syrské úřady odmítly poskytnout příbuzným Ranie jakékoli informace o tom, co se stalo a kde se nyní rodina nachází. Její sestra Naila se může jen dohadovat, proč byla rodina zatčena: „Rania nepatřila mezi členy opozičních stran, ani nechodila na demonstrace. Byla zde, aby pomáhala ostatním.“

Aktuální počet podpisů: 653 Náš cíl: 1000

Podepíšu