Petr Jašek odsouzen na 20 let!

Soud v Chartúmu odsoudil 29. ledna Petra Jaška ke 20 letům odnětí svobody.

Uznal ho vinným ve všech bodech obžaloby, mimo jiné za špionáž a vyzvědačství. Amnesty je stejně jako Ministerstvo zahraničních věcí ČR přesvědčena, že uvedené soudní rozhodnutí nenachází oporu ve zjištěních skutkového stavu.

Ministerstvo zahraničí ČR do Súdánu vysílá svého zástupce na úrovni náměstka k dalším jednáním, bude-li to potřeba, pojede do Súdánu jednat přímo sám ministr Lubomír Zaorálek. Podle informací zástupce ministerstva, který v Chartúmu Petra Jaška navštívil, je pan Jašek stále v relativně dobré fyzické i psychické kondici a věří ve své propuštění a shledání se svou rodinou.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.

5.3.2019

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je konečně volný

Egyptský fotoreportér Mahmúd Abu Zeid alias Shawkan je po 5 a půl letech strávených ve vězení konečně na svobodě doma v Gíze.

10.9.2018

Shawkan bude volný

Egyptský fotoreportér by měl být propuštěný - odseděl si ve vazbě už celý trest, který mu 8. září určil soud.

26.2.2018

Život s autismem? Není to žádná sranda, ve školce se mi smáli, teď mě respektují, říká Hájek