Petr Jašek odsouzen na 20 let!

  Článek

Soud v Chartúmu odsoudil 29. ledna Petra Jaška ke 20 letům odnětí svobody.

Uznal ho vinným ve všech bodech obžaloby, mimo jiné za špionáž a vyzvědačství. Amnesty je stejně jako Ministerstvo zahraničních věcí ČR přesvědčena, že uvedené soudní rozhodnutí nenachází oporu ve zjištěních skutkového stavu.

Ministerstvo zahraničí ČR do Súdánu vysílá svého zástupce na úrovni náměstka k dalším jednáním, bude-li to potřeba, pojede do Súdánu jednat přímo sám ministr Lubomír Zaorálek. Podle informací zástupce ministerstva, který v Chartúmu Petra Jaška navštívil, je pan Jašek stále v relativně dobré fyzické i psychické kondici a věří ve své propuštění a shledání se svou rodinou.


Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...