Petr Jašek děkuje Amnesty!

Úspěch

Petr Jašek byl dne 26. 2. propuštěn. Děkujeme všem za podporu! Stále však požadujeme propuštění Hassana A. Kodiho a Abdulmona Abdumawla.

Petr Jašek po svém propuštění navštívil kancelář Amnesty International. Petr děkuje všem, kdo jej podpořili a prosí o podporu dalším vězňům, kteří byli souzeni v jeho procesu. "Práce Amnesty má velký smysl, sám jsem to poznal", říká.Přejeme mu vše dobré a nadále bojujeme za propuštění jeho dvou spoluvězňů.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

26.2.2018

Život s autismem? Není to žádná sranda, ve školce se mi smáli, teď mě respektují, říká Hájek

17.10.2017

Dotované jídlo významně ovlivňuje školní docházku, do programu se však nezapojují všechny kraje

Nová analýza „Obědy zdarma v předškolním a školním vzdělávání“ ukázala, že téměř tři čtvrtiny dotázaných ředitelů mateřských a základních škol vidí pozitivní dopady dotovaného stravného. Zároveň má tento typ dotací zcela mimořádnou podporu veřejnosti. Analýzu pro Nadaci OSF vypracovala agentura MEDIAN.

21.4.2018

Česká sekce Amnesty vydává svou zprávu o činnosti.

U příležitosti Amnesty valné hromady 2018 vychází přehled o kampaních, akcích, advokační práci nebo financích české Amnesty za rok 2017 na jednom místě!