Budoucí ruský prezident teď možná sedí ve vězení…

Spouštíme printovou kampaň The Future President, která odkazuje na digitální projekt o ruském vězení Prisonexit.org.

Obrázek ve větším rozlišení ke stažení zde.

EN verze

Amnesty rozvíjí svůj projekt Prisonexit.org, jež upozorňuje na nejzávažnější případy Rusů nespravedlivě vězněných za své názory a vyzývá k podpisu petice za jejich osvobození. Nová kampaň nazvaná The Future President rekonstruuje autentické situace věznění Václava Havla. Za nápadem stojí znovu komunikační agentura Havas Prague.

V ruských kriminálech sedí nyní desítky až stovky vězňů svědomí, které režim trestá za veřejný projev vlastního názoru, mezi nimi i Rafis Kašapov, Sergej Nikiforov a Darja Poljudová. Amnesty International v projektu The Future President připomíná, že ve stejné situaci byl kdysi i sám Václav Havel, který by se bez mezinárodního tlaku neobešel. Na těchto dvou příkladech z historie tato kampaň dokládá, že podpora jednoho vězně může vést k demokratizaci celého státu.

Chtěli jsme použít autentické záběry Václava Havla z jeho cely, ty však nebyly nikde k dispozici. Proto jsme je museli sami vytvořit tak, aby působily co nejvíce dokumentárně, realisticky a dobově. Zkombinovali jsme tvář se speciálně nafoceným interiérem vězení a postavami našich statistů. Vše pak prošlo náročnou postprodukcí,“ vysvětlují tvůrci kampaně Jakub Kolářík a Petr Čech, creative leaders z agentury Havas Prague.

Novou kampaň podpoří během února a března vizuály ve vybraných médiích, konkrétně v časopisech Nový prostor, Echo, Reflex a Respekt. Připojit svůj podpis k petici mohou lidé i nadále na stránkách projektu prisonexit.org.

13.7.2019

Sencov oslavil narozeniny ve vězení

Ukrajinský režisér Oleg Sencov dnes slaví 43. narozeniny.

27.1.2019

Taši Wangčuk je už tři roky nespravedlivě ve vězení

Tři roky už sedí nespravedlivě ve vězení Taši Wangčuk. A zločin? Veřejně hájil právo Tibeťanů učit se tibetštinu.

25.1.2019

Blesk: Filipínský prezident chce kvůli drogám zatýkat už 12leté