USA: Trumpova rozhodnutí blokovat uprchlíky uvádí nenávistnou rétoriku do praxe

  Článek

Migrace Diskriminace   Spojené státy publikován 6.3.2017

V reakci na výkonné nařízení prezidenta Trumpa účinně zabránit uprchlíkům, aby hledali přesídlení v USA, Salil Shetty, generální tajemník Amnesty International řekl:

„Výkonné nařízení prezidenta Trumpa účinně blokovat lidi prchající před válkou a pronásledováním z válkou zmítaných zemí, jako je Sýrie, od hledání útočiště v USA je otřesný krok s potenciálně katastrofickými následky.

„Tito muži, ženy a děti jsou oběťmi toho stejného teroru, proti kterému chce Trump dle svých tvrzení bojovat. Ta ironie je neuvěřitelná. Je zvláště ironické, že USA přímo přispěly k nestabilitě na mnoha místech, odkud musí lidé utíkat.

„Odepírat ochranu lidem v nouzi není odpovědí na nejhorší uprchlickou krizi od druhé světové války. Místo toho, aby zabouchla dveře před těmi, kteří nemají jinou možnost než utéct, by si měla Trumpova administrativa uvědomit, že USA jsou zemí postavenou převážně na imigrantech a uprchlících.

„Toto necitlivé a hluboce mylné rozhodnutí by mohlo nastavit otřesný precedens v době, kdy země hledají způsoby, jak uzavřít příliv uprchlíků.“

Aktuální petice

  Spojené státy

Devatenáct mužů z Guantánama mělo být propuštěno, přesto dál zůstávají ve vězení. Pomůžete?

Z třiceti šesti mužů zadržovaných na americké vojenské základně v zátoce Guantánamo na Kubě jich devatenáct mělo být propuštěno, přesto dál zůstávají ve vězení.

 

Aktuální počet podpisů: 870 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...