Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

Protože rok 2016 znamenal pro českou Amnesty oslavy 25 let působení v Československu/České republice, pojali jsme tentokrát naši zprávu nově - namísto plakátu z let minulých přichází brožurka vložená do papírové tašky a navíc s překvapením - olivovými semeny k zasazení! Protože odedávna je olivovník symbolem míru, klidu a štěstí, které si přejeme pro všechny lidi světa - a může k němu dojít, když se zasadíme o lidská práva ve světě...

Elektronická podoba zprávy bude vždy k dispozici, kdo by chtěl celý balíček fyzicky, stavte se u nás v kanceláři v Gorazdově 10 na Praze 2, rádi Vás uvidíme!

10.11.2017

FIFA pod tlakem: musí řešit zneužívání v souvislosti s výstavbou pro MS ve fotbale

FIFA by měla okamžitě jednat o řadě kritických doporučení uvedených ve zprávě jejího Poradního výboru pro lidská práva.

8.9.2017

Demokratická republika Kongo: Vláda musí dostát závazku učinit přítrž dětské práci do roku 2025

V reakci na příslib vlády Demokratické republiky Kongo (DRK) o vymýcení dětské práce v sektoru těžby do roku 2025 reaguje Seema Joshi, vedoucí sekce Byznys a lidská práva Amnesty International:

28.4.2017

Zbraně pod kontrolou: Jak by dopadla Praha?

Galerie ARTWALL společně s Amnesty připravila výstavu na téma nezodpovědného vývozu zbraní z Česka.

19.9.2016

Výzva vládě ČR: Saúdská Arábie nemůže porušovat mezinárodní právo

V Ženevě se v září 2016 konalo 33. zasedání Rady OSN pro lidská práva. Amnesty International proto apeluje na vládu České republiky, aby podpořila výzvu k přezkoumání případů porušování lidských práv v Jemenu a zaslala jí níže uvedený dopis.