Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

Protože rok 2016 znamenal pro českou Amnesty oslavy 25 let působení v Československu/České republice, pojali jsme tentokrát naši zprávu nově - namísto plakátu z let minulých přichází brožurka vložená do papírové tašky a navíc s překvapením - olivovými semeny k zasazení! Protože odedávna je olivovník symbolem míru, klidu a štěstí, které si přejeme pro všechny lidi světa - a může k němu dojít, když se zasadíme o lidská práva ve světě...

Elektronická podoba zprávy bude vždy k dispozici, kdo by chtěl celý balíček fyzicky, stavte se u nás v kanceláři v Gorazdově 10 na Praze 2, rádi Vás uvidíme!

7.6.2019

ČRo o ceně Amnesty pro mladé eko aktivisty

30.4.2019

Nigérie / Nizozemsko: Soud rozhodne o tom, jestli byl Shell zapojený do popravy „Ogonijské devítky“

Nizozemský soud bude 1. května rozhodovat v historickém případu proti společnosti Shell.

21.3.2019

Amnesty vyzývá k výrobě "etických baterií"

Amnesty International dnes veřejně vyzve světové lídry v odvětví elektromobilů, aby do pěti let vyrobili první zcela „etickou baterii“ na světě.

2.7.2018

Jemen: Omezení humanitární pomoci vystavuje miliony civilistů velkému riziku

Koalice pod vedením Saúdské Arábie pokračuje v ukládání omezení pro vstup životně důležitého zboží do Jemenu zpustošeného konfliktem.