Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

Protože rok 2016 znamenal pro českou Amnesty oslavy 25 let působení v Československu/České republice, pojali jsme tentokrát naši zprávu nově - namísto plakátu z let minulých přichází brožurka vložená do papírové tašky a navíc s překvapením - olivovými semeny k zasazení! Protože odedávna je olivovník symbolem míru, klidu a štěstí, které si přejeme pro všechny lidi světa - a může k němu dojít, když se zasadíme o lidská práva ve světě...

Elektronická podoba zprávy bude vždy k dispozici, kdo by chtěl celý balíček fyzicky, stavte se u nás v kanceláři v Gorazdově 10 na Praze 2, rádi Vás uvidíme!

6.1.2020

Bojiště, která definovala zápas o lidská práva v uplynulém desetiletí

Od povstání napříč arabským světem a vzestupu globálních protestních hnutí až po obnovu politiky nenávisti a obav ze zneužívání technologie a sledování. Uplynulá dekáda otevřela nové hranice v boji za naše práva.

19.9.2019

Amnesty podporuje hnutí Fridays for Future a zapojuje se do Týdne pro klima

Páteční velká studentská Stávka za klima má podporu i lidskoprávního hnutí Amnesty International.

30.4.2019

Nigérie / Nizozemsko: Soud rozhodne o tom, jestli byl Shell zapojený do popravy „Ogonijské devítky“

Nizozemský soud bude 1. května rozhodovat v historickém případu proti společnosti Shell.

21.3.2019

Amnesty vyzývá k výrobě "etických baterií"

Amnesty International dnes veřejně vyzve světové lídry v odvětví elektromobilů, aby do pěti let vyrobili první zcela „etickou baterii“ na světě.