Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

Protože rok 2016 znamenal pro českou Amnesty oslavy 25 let působení v Československu/České republice, pojali jsme tentokrát naši zprávu nově - namísto plakátu z let minulých přichází brožurka vložená do papírové tašky a navíc s překvapením - olivovými semeny k zasazení! Protože odedávna je olivovník symbolem míru, klidu a štěstí, které si přejeme pro všechny lidi světa - a může k němu dojít, když se zasadíme o lidská práva ve světě...

Elektronická podoba zprávy bude vždy k dispozici, kdo by chtěl celý balíček fyzicky, stavte se u nás v kanceláři v Gorazdově 10 na Praze 2, rádi Vás uvidíme!

8.9.2017

Demokratická republika Kongo: Vláda musí dostát závazku učinit přítrž dětské práci do roku 2025

V reakci na příslib vlády Demokratické republiky Kongo (DRK) o vymýcení dětské práce v sektoru těžby do roku 2025 reaguje Seema Joshi, vedoucí sekce Byznys a lidská práva Amnesty International:

10.11.2017

FIFA pod tlakem: musí řešit zneužívání v souvislosti s výstavbou pro MS ve fotbale

FIFA by měla okamžitě jednat o řadě kritických doporučení uvedených ve zprávě jejího Poradního výboru pro lidská práva.

2.3.2018

Honduras: Neschopnost najít vrahy Berty Cáceresové ohrožuje další aktivisty

2. března 2016 Bertu zastřelili. Ani po dvou letech Honduras nemá pachatele.

25.11.2017

Amnesty International a Truly.Media spojují své síly v boji proti "fake news"

Amnesty International se stává prvním externím klientem společnosti Truly.Media. Ta představuje průlomovou platformu zaměřenou na řešení "fake news" (falešných zpráv) pomocí digitálních identifikačních technik k rozpoznání autentických a podvodných příspěvků v sociálních médiích.