Zpráva o činnosti české Amnesty v jubilejním roce 2016

Dnes se v Praze koná valná hromada členů a členek Amnesty. A při té příležitosti jsme připravili naši zprávu o činnosti.

Protože rok 2016 znamenal pro českou Amnesty oslavy 25 let působení v Československu/České republice, pojali jsme tentokrát naši zprávu nově - namísto plakátu z let minulých přichází brožurka vložená do papírové tašky a navíc s překvapením - olivovými semeny k zasazení! Protože odedávna je olivovník symbolem míru, klidu a štěstí, které si přejeme pro všechny lidi světa - a může k němu dojít, když se zasadíme o lidská práva ve světě...

Elektronická podoba zprávy bude vždy k dispozici, kdo by chtěl celý balíček fyzicky, stavte se u nás v kanceláři v Gorazdově 10 na Praze 2, rádi Vás uvidíme!

9.3.2020

Srí Lanka: Odstoupení od závazků OSN si žádá okamžité řešení

Na základě nedávného rozhodnutí Srí Lanky odstoupit od závazků Rady OSN pro lidská práva požaduje Amnesty po Radě, aby zřídila mezinárodní mechanismus odpovědnosti, který zajistí, že oběti desítky let trvajících konfliktů se dočkají spravedlnosti, kterou si zaslouží.

4.2.2020

Jihoafrická republika: Sjezd těžařů se musí postavit k porušování lidských práv

V Kapském městě probíhá největší světová těžařská investiční konference. Amnesty vyzývá těžební společnosti a jejich partnery, aby řešili zneužívání lidských práv, která jsou v jejich oboru běžná.

19.9.2019

Amnesty podporuje hnutí Fridays for Future a zapojuje se do Týdne pro klima

Páteční velká studentská Stávka za klima má podporu i lidskoprávního hnutí Amnesty International.

30.4.2019

Nigérie / Nizozemsko: Soud rozhodne o tom, jestli byl Shell zapojený do popravy „Ogonijské devítky“

Nizozemský soud bude 1. května rozhodovat v historickém případu proti společnosti Shell.