Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Brno získalo 50 milionů na projekt prevence školní neúspěšnosti

22. března 2017
Čtení na 1 minutu

Domovské stránky statutárního města Brno včera zveřejnily informaci o tom, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR doporučilo k realizaci projekt „Prevence školní neúspěšnosti na základních školách ve městě Brně“. Žádosti města bylo vyhověno v plné výši.

Projekt komentoval první náměstek brněnského primátora Petr Hladík. „Cílem projektu je plošná podpora základního vzdělávání ve městě Brně. Součástí projektových aktivit je podpora doučování na základních školách po dobu realizace projektu, které bude probíhat na zapojených školách a v partnerských organizacích. Další aktivitou je podpora kariérového poradenství s cílem smysluplné volby povolání, pomoc školním poradenským pracovištím nebo podpora práce s rodiči na školách s vysokým počtem znevýhodněných žáků,“ cituje ho web Brna.

Do projektu mají být zapojeny všechny základní školy zřizované městem, dvě partnerské školy jiných zřizovatelů a sedm organizací, které na území města poskytují neformální vzdělávání ve formě doučování znevýhodněných žáků základních škol. Mezi tyto organizace patří např. DROM, Muzeum romské kultury, Petrov, Teen Challenge International či Diecézní charita.

Důležitou součástí projektu má být také metodická podpora zapojených škol z úrovně Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Brna při realizaci společného vzdělávání, kdy budou na školách působit koordinátoři inkluze. Školy i zapojené partnerské organizace z projektu také získají finanční prostředky na pomůcky pro práci ve vyučování. Realizace projektu je plánována na období od 1. srpna 2017 do konce roku 2020.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon