© Amnesty International

Amnesty laureátem bePROUD - nejprestižnější tuzemské ceny v LGBT+ komunitě

  Článek

LGBTI   Česká republika publikován 19.5.2017

Kampaň Amnesty International ČR "Neboj se taky mluvit" získala cenu za Mediální počin roku.

Ve středu 17. května 2017 proběhl již šestý ročník předávání Cen bePROUD za rok 2016. Slavnostní večer pořádal PROUD – platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu ve spolupráci s Velvyslanectvím Nizozemského království v ČR. Akce se již podruhé konala přímo v rezidenci velvyslance Nizozemského království –  jeho Excelence Eduarda W. M. V. Hoekse na Praze 6. Předávání proběhlo při příležitosti Mezinárodního dne proti homofobii a transfobii (IDAHOT).

© Amnesty International

PROUD uděloval celkem 4 ceny od osobního počinu až po zaměstnavatele roku. Mediální počin roku, jehož laureátem se stala právě Amnesty, je pro toho, kdo v uplynulém roce pozitivně vyobrazil či ztvárnil LGBT+ osobu. Může se jednat o postavu v televizním seriálu, divadelní hře, celovečerním filmu nebo třeba dokumentu. Nominovaní jsou také autoři a autorky článků nebo rozhovorů a reportáží, aktivně se zajímající o toto téma a podporující práva LGBT+ osob. Vítěze nebo vítězku této ceny vybírá výkonná rada PROUDu. Cenu získalo hnutí Amnesty International za sérii online dokumentů o životě LGBT + osob s názvem Neboj se taky mluvit. Cenu převzala Žaneta Sladká, koordinátorka kampaně z rukou jednoho z jednatelů PROUDu Zdenka Slobody.

Máme velikou radost. A už se podílíme na další kampani: přečtěte si více o Manželství bez rozdílu

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...