Erkin Musajev je VOLNÝ!

  Článek

Zastavte mučení   Uzbekistán publikován 24.8.2017

10. srpna byl Erkin propuštěn. V osobním vzkazu pro Amnesty International děkuje všem, kdo je podpořili.

"Rád bych vyjádřil svou nejhlubší vděčnost všem aktivistům Amnesty International, stejně jako všem, kteří mě a mou rodinu podporovali v obtížné době. Toto je skutečně velké vítězství a váš příspěvek k němu je neocenitelný. Mnoho lidí v trestanecké kolonii sledovalo náš boj a vy dáváte naději těmto lidem. Ve skutečnosti to není jen moje vítězství, ale také výhra všech těch, kteří byli nespravedlivě odsouzeni. Děkuji vám za vše, co jste pro mě udělali.", vzkazuje Erkin.


Více o jeho případu

Aktuální petice

  Uzbekistán

Bití do obličeje, nedostatek jídla, zákaz nošení muslimského šátku - takhle se mučí v Uzbekistánu

Dilorom Abdukadirová si odpykává osmnáctiletý trest v taškentském vězení pro ženy v Uzbekistánu. Dilorom byla zatčena v lednu 2010 po návratu do své vlasti, kde se měla opět setkat se svým manželem a dětmi. Ze země utekla v roce 2005 v návaznosti na události v Andizhanu, kde zemřely stovky lidí, včetně žen a dětí. Během pokojné demonstrace tehdy začaly bezpečnostní síly střílet na neozbrojené demonstranty. V dubnu 2010 byla Dilorom odsouzena soudem, který nejednal v souladu s mezinárodními normami pro spravedlivý soud. Dilorom je údajně od počátku ve vazbě mučena a její rodina se obává o její bezpečnost. Amnesty International považuje Dilorom Abdukadirovou za vězenkyni svědomí a domnívá se, že všechna obvinění proti ní vznesená jsou jen záminkou, jak ji potrestat za uplatňování práva na svobodu pokojného shromažďování a projevu.

 

Aktuální počet podpisů: 1380 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...