Xenofobní volební spot Bloku proti islamizaci. Česká televize podala trestní oznámení

  Článek

Diskriminace   Česká republika publikován 11.10.2017

Česká televize podala trestní oznámení a následně podnět k projednání Radě pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli volebnímu spotu Bloku proti islamizaci. Hnutí se videem snaží voličům namluvit, že ze státního rozpočtu lze podpořit buď nelegální imigranty nebo seniory.  Informovaly o tom Lidové noviny.

„Dvacátého a jednadvacátého října si budete moci vybrat, zda dát peníze našim dětem a seniorům, nebo muslimům a Afričanům,“ zaznívá ve volebním spotu.

Ve videu se pak řítí skupinka muslimů přes silnici k výdeji sociálních dávek a jeden z nich podkopne nohu staré ženě.

Dle zákona musí veřejnoprávní televize odvysílat volební spoty všech kandidujících stran a hnutí. Česká televize Blok proti islamizaci žádala, aby psokytli jiný spot, ale to se nestalo. I přesto musela Česká televize xenofobní volební video odvysílat stejně jako spoty ostatních kandidujících stran a hnutí.

"V případě volebního spotu hnutí Blok proti islamizaci Česká televize v rámci svých zákonných možností vyzvala k dodání náhradního pořadu a podala trestní oznámení," uvedla pro server lidovky.cz mluvčí České televize Karolína Blinková.

Aktuální petice

  Česká republika

Petice za přijetí opatření proti násilí na ženách

Vyzýváme Parlament ČR k bezodkladnému přijetí „Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí“

 

Aktuální počet podpisů: 11141 Náš cíl: 11500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...