2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

  Článek

LGBTI   Egypt publikován 19.1.2018

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

Tuto informaci sdělil právník zastupující nevládní organizace pro lidská práva.

Sarah Hegazy, 28 let, a Ahmed Alaa, 21 let, byli propuštěni a pokutováni každý ve výši 2000 egyptských liber (113 dolarů), řekl právník Amr Mohamed. Zatím není známo, kdy bude soudní proces pokračovat.

Zdroj:

https://www.reuters.com/article/us-egypt-rights/two-held-in-egyptian-anti-gay-crackdown-are-freed-on-bail-idUSKBN1ER1GP https://www.washingtonblade.com/2018/01/02/egypt-court-releases-two-people-arrested-for-raising-rainbow-flag-at-concert/

Aktuální petice

  Egypt

Egypt: Zastavte tvrdé zákroky proti LGBT+ komunitě

Počet osob, které byly díky své sexuální orientaci zadrženy egyptskými úřady, se zvýšil na 76, z toho minimálně 32 osob bylo odsouzeno k trestu odnětí svobody od šesti měsíců do šesti let.

Aktuální počet podpisů: 485

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...