Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Úspěch

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.

Teodora v roce 2007 prodělala v zaměstnání předčasný porod mrtvého plodu. Policie ji zatkla, zatímco stále krvácela. Žena byla později odsouzena na 30 let za „zabití s přitěžujícími okolnostmi“, jelikož se provinila vinou „potratu“, místo aby byla považována za oběť komplikace v těhotenství.

V roce 2008 byla Teodora odsouzena k třiceti rokům vězení za vraždu poté, co porodila mrtvé dítě. Teodora, matka jedenáctiletého syna, čekala další dítě. Když jednoho dne pocítila silné bolesti, stihla ještě zavolat ambulanci, než upadla do bezvědomí. Po probuzení zjistila, že porodila mrtvé dítě. Vzápětí ji policie zatkla kvůli podezření z vraždy a až následně ji ve vážném stavu odvezli do nemocnice.

15. února ji soud propustil. Díky Vám všem, kdo jste se zapojili do boje za její svobodu!

Více o případu ZDE.

11.10.2018

Trestní oznámení na Piťhu kvůli šíření poplašné zprávy ohledně Istanbulské úmluvy

10.10.2018

Burkina Faso chce snížit počet manželství s dívkami mladšími 18 let o 20%

V národní strategii vláda stanovila jako svůj cíl v letech 2016-25 snížení počtu manželství s dívkami mladšími 18 let věku pouze o 20%.

6.10.2018

Řecko: Ženy uprchlice promluvily o násilí, strašných podmínkách a nezájmu úřadů v táborech

Situace na řeckých ostrovech je neúnosná – tábory jsou přeplněné a lidé zde žijí v katastrofálních podmínkách.

5.10.2018

Nobelova cena za mír: Odvážná práce Denise Mukwegeho a Nadi Muradové zdůrazňuje nutnost bojovat proti beztrestnosti za znásilňování ve válce