Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Úspěch

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.

Teodora v roce 2007 prodělala v zaměstnání předčasný porod mrtvého plodu. Policie ji zatkla, zatímco stále krvácela. Žena byla později odsouzena na 30 let za „zabití s přitěžujícími okolnostmi“, jelikož se provinila vinou „potratu“, místo aby byla považována za oběť komplikace v těhotenství.

V roce 2008 byla Teodora odsouzena k třiceti rokům vězení za vraždu poté, co porodila mrtvé dítě. Teodora, matka jedenáctiletého syna, čekala další dítě. Když jednoho dne pocítila silné bolesti, stihla ještě zavolat ambulanci, než upadla do bezvědomí. Po probuzení zjistila, že porodila mrtvé dítě. Vzápětí ji policie zatkla kvůli podezření z vraždy a až následně ji ve vážném stavu odvezli do nemocnice.

15. února ji soud propustil. Díky Vám všem, kdo jste se zapojili do boje za její svobodu!

Více o případu ZDE.

5.10.2018

Nobelova cena za mír: Odvážná práce Denise Mukwegeho a Nadi Muradové zdůrazňuje nutnost bojovat proti beztrestnosti za znásilňování ve válce

18.5.2018

Globální editování Wikipedie se zaměřilo na neznámé ženy, které hájí lidská práva po celém světě

Nadšenci Wikipedie z celého světa spojili 19. a 20. května síly, aby se zúčastnili celosvětového ,,Wikipedia edit-a-thon“ a podpořili tak mimořádné, i když neznámé ženy - obránkyně lidských práv, které zasvětily své životy boji proti nespravedlnosti.

22.12.2017

Ona dnes o kampani MeToo. Jak ji berou Češi?

25.7.2017

DVTV: Rozhovor s chirurgem, který odebíral v Číně orgány