Život s autismem? Není to žádná sranda, ve školce se mi smáli, teď mě respektují, říká Hájek

Otec nás kvůli mému autismu opustil, přemýšlím trochu jinak než ostatní, odpovědi na některé otázky mi dělají problém, život s autismem není žádná sranda, ale já jsem na tom ještě dobře, říká v rozhovoru pro DVTV čtrnáctiletý Petr Matyáš Hájek, kterému byl diagnostikován autismus. O své nemoci se rozhodl se svou matkou napsat knihu. Narážky ostatních ignoruje, prý se mu dřív děti smály, teď ho respektují.

9.3.2018

Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

9.3.2018

Klára Laurenčíková: Rodiče mají mít možnost se rozhodnout, kam dítě dají

Ředitelé a učitelé základních škol se na inkluzi dívají střízlivě. Vítají větší přísun peněz, ale stále nemají dostatečnou metodickou oporu. To potvrzuje i předsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání Klára Laurenčíková, která se společnému vzdělávání věnuje řadu let.

7.3.2018

Zamítnutý azyl čínských křesťanů v ČR: po návratu do Číny jim hrozí zatčení i mučení

Amnesty upozorňuje, že Číňané, kteří žádají v zahraničí o azyl, jsou po návratu do Číny ve velkém ohrožení.

2.3.2018

Asistentka pedagoga hodnotí společné vzdělávání

S odstupem několika let můžeme konstatovat, že úspěšné vzdělávání jakéhokoli dítěte ve třídě se odvíjí od vzájemné spolupráce všech zúčastněných stran, a to bez ohledu na to, jestli má dítě nějaké speciální vzdělávací potřeby“, říkají kolegyně učitelka Martina Kolmanová a asistentka pedagoga, v současné době vedoucí vychovatelka ve školní družině, Romana Zetelová.