Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

Amnesty Internatioanl ČR v sobotu 10. března tradičně poukázala na porušování lidských práv v tibetské oblasti v rámci Mezinárodního dne Tibetu.

podívejte se na FOTKY

KDY: 10. března 2018 od 17 do 18 hodin

KDE: prostranství před Velvyslanectvím čínské lidové republiky, Pelléova 18, Praha 6

CO: happening „ROZSVIŤME TIBET

Letošní rok je věnován opět podpoře Tašiho Wangčuka, zastánce výuky tibetštiny v tibetských školách. Tenhle obránce lidských prav je už dva roky ve vazbě jenom kvůli své snaze o upozornění čínské vlády na nedostatek tibetského jazykového vzdělávání. Navzdory našim dosavadním snahám o propuštění je Taši pořád za mřížemi. Ukážeme svůj nesouhlas – na speciální lungty budeme psát vzkazy čínské vládě a potom je společně rozsvítíme tak, aby bylo jasné, že Češi nesouhlasí s porušováním lidských práv v Tibetu, s mizením tamní kultury a perzekucí jejích zastánců. Prosvítíme Tibet nadějí a solidaritou.

Na místě samozřejmě bude petice za Tašiho, zajímaví řečníci i hudební program.

Kdo nezvládne přijít, může nám svůj vzkaz napsat a my se o jeho zveřejnění na lungtě a zapojení v happeningu postaráme.

3.7.2018

Paní Kozáková nám bude všem chybět!

3.7.2018

Vietnam: úřady musejí ochránit aktivisty před útoky skupin kriminálníků

Úřady ve městě Di Linh musejí neprodleně zavést potřebná opatření k zajištění bezpečí pro aktivistku obhajující práva dělníků Do Thi Minh Hanh poté, co skupina kriminálníků vybavená kameny napadla během dvou minulých týdnů třikrát její rodinu, prohlásila organizace Amnesty International.

2.7.2018

Sukně nahoru?! Glosa k MS ve fotbale v Rusku

25.6.2018

Polsko: Pokojní demonstranti vzdorují stupňujícím se útokům na svobodu shromažďování

Navzdory eskalujícím zásahům proti pokojnému protestování lidé v Polsku nadále vycházejí do ulic a statečně demonstrují proti zneužívání svých práv.