Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

Amnesty Internatioanl ČR v sobotu 10. března tradičně poukázala na porušování lidských práv v tibetské oblasti v rámci Mezinárodního dne Tibetu.

podívejte se na FOTKY

KDY: 10. března 2018 od 17 do 18 hodin

KDE: prostranství před Velvyslanectvím čínské lidové republiky, Pelléova 18, Praha 6

CO: happening „ROZSVIŤME TIBET

Letošní rok je věnován opět podpoře Tašiho Wangčuka, zastánce výuky tibetštiny v tibetských školách. Tenhle obránce lidských prav je už dva roky ve vazbě jenom kvůli své snaze o upozornění čínské vlády na nedostatek tibetského jazykového vzdělávání. Navzdory našim dosavadním snahám o propuštění je Taši pořád za mřížemi. Ukážeme svůj nesouhlas – na speciální lungty budeme psát vzkazy čínské vládě a potom je společně rozsvítíme tak, aby bylo jasné, že Češi nesouhlasí s porušováním lidských práv v Tibetu, s mizením tamní kultury a perzekucí jejích zastánců. Prosvítíme Tibet nadějí a solidaritou.

Na místě samozřejmě bude petice za Tašiho, zajímaví řečníci i hudební program.

Kdo nezvládne přijít, může nám svůj vzkaz napsat a my se o jeho zveřejnění na lungtě a zapojení v happeningu postaráme.

18.3.2019

Předání petice - podepisujte však dál!

V pondělí 18. 3. v 11 hodin jsme se sešli před íránskou ambasádou v Praze, abychom předali petici s dopisem za propuštění Nasrín.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.

16.3.2019

Rusko: domácí vězení Anastasie se prodlužuje, pronásledování opozičních aktivistů se rozšiřuje

"Trestní řízení proti Anastasii je chybné, ruské úřady vytvářejí nenávistný precedens" - tvrdí Marie Struthers, ředitelka kanceláře Amnesty International pro východní Evropu a centrální Asii.

14.3.2019

Lidskoprávní situace v Polsku a Maďarsku: experti Amnesty v Praze

Zhoršující se situace lidských práv u našich sousedů ohrožuje celou Evropu. Odborníci Amnesty přijeli diskutovat s českými politiky a úřady.