Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

Amnesty Internatioanl ČR v sobotu 10. března tradičně poukázala na porušování lidských práv v tibetské oblasti v rámci Mezinárodního dne Tibetu.

podívejte se na FOTKY

KDY: 10. března 2018 od 17 do 18 hodin

KDE: prostranství před Velvyslanectvím čínské lidové republiky, Pelléova 18, Praha 6

CO: happening „ROZSVIŤME TIBET

Letošní rok je věnován opět podpoře Tašiho Wangčuka, zastánce výuky tibetštiny v tibetských školách. Tenhle obránce lidských prav je už dva roky ve vazbě jenom kvůli své snaze o upozornění čínské vlády na nedostatek tibetského jazykového vzdělávání. Navzdory našim dosavadním snahám o propuštění je Taši pořád za mřížemi. Ukážeme svůj nesouhlas – na speciální lungty budeme psát vzkazy čínské vládě a potom je společně rozsvítíme tak, aby bylo jasné, že Češi nesouhlasí s porušováním lidských práv v Tibetu, s mizením tamní kultury a perzekucí jejích zastánců. Prosvítíme Tibet nadějí a solidaritou.

Na místě samozřejmě bude petice za Tašiho, zajímaví řečníci i hudební program.

Kdo nezvládne přijít, může nám svůj vzkaz napsat a my se o jeho zveřejnění na lungtě a zapojení v happeningu postaráme.

7.12.2018

Týden.cz: Ruská policie vyšetřuje režiséra, který se zastal Sencova

7.12.2018

Slovensko by nemělo "vytahovat těžké zbraně" na pokojné aktivisty

Amnesty požaduje prošetření zadržení aktivistů Greenpeace.

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

3.12.2018

Blesk.cz o Maratonu psaní dopisů