Den Tibetu před čínskou ambasádou v Praze

Amnesty International tradičně 10. března připomněla porušování lidských práv v Tibetu.

Amnesty Internatioanl ČR v sobotu 10. března tradičně poukázala na porušování lidských práv v tibetské oblasti v rámci Mezinárodního dne Tibetu.

podívejte se na FOTKY

KDY: 10. března 2018 od 17 do 18 hodin

KDE: prostranství před Velvyslanectvím čínské lidové republiky, Pelléova 18, Praha 6

CO: happening „ROZSVIŤME TIBET

Letošní rok je věnován opět podpoře Tašiho Wangčuka, zastánce výuky tibetštiny v tibetských školách. Tenhle obránce lidských prav je už dva roky ve vazbě jenom kvůli své snaze o upozornění čínské vlády na nedostatek tibetského jazykového vzdělávání. Navzdory našim dosavadním snahám o propuštění je Taši pořád za mřížemi. Ukážeme svůj nesouhlas – na speciální lungty budeme psát vzkazy čínské vládě a potom je společně rozsvítíme tak, aby bylo jasné, že Češi nesouhlasí s porušováním lidských práv v Tibetu, s mizením tamní kultury a perzekucí jejích zastánců. Prosvítíme Tibet nadějí a solidaritou.

Na místě samozřejmě bude petice za Tašiho, zajímaví řečníci i hudební program.

Kdo nezvládne přijít, může nám svůj vzkaz napsat a my se o jeho zveřejnění na lungtě a zapojení v happeningu postaráme.

15.5.2018

Zastánce tibetštiny na cestě do vězení

Tibetský aktivista a vězeň svědomí Taši Wangčuk strávil 8. května letošního roku v čínské vazbě už své třetí narozeniny. Čínskými úřady byl obviněn ze zločinu za to, že pokojně hájil tibetskou kulturu. Hrozí mu až 15 let vězení.

30.3.2017

Slabikář poslán Tašimu

Dne 28. 3. jsme odeslali z pošty na Karlově náměstí v Praze Česko – tibetský slabikář. Ten zanedlouho doputuje do Tibetu jako vyjádření naděje a solidarity pro Tašiho ve vězení. Když už se tibetské děti nemohou učit svému jazyku, my jsme se alespoň protestně naučili psát tibetská slovíčka.