MigračníMýty à la online chat mají nabídnout lidem argumenty a fakta

  Článek

Migrace   Česká republika publikován 3.5.2018

Amnesty International Česká republika startuje zítra, 3. května, novou kampaň na podporu práv uprchlíků. Jmenuje se MigračníMýty a je parafrází na oblíbenou chatovou aplikaci WhatsApp.

Stránka tak vypadá a podobným způsobem i komunikuje s uživatelem - přináší reakce a argumenty ke čtyřem častým výrokům, které se nezakládají na pravdě tak, jak jsme je zaznamenali s výzkumným projektem Faktus u českých politiků. Formou rozhovoru přinášíme věcné komentáře k těmto často zkresleným mýtům včetně odkazů. Na konci je možné se k argumentaci symbolicky připojit a vyjádřit tak svůj postoj.

„Migrační vlna je organizovaná invaze“, „Kultura muslimů=kultura vrahů“, „Islám do Evropy nepatří.“ „Proč ti muži nebrání svoji zem...“ Zeman, Okamura, Fiedler, Kulhánek.  Ty nejčastěji citované a šířené mýty. V reakci vysvětlení, fakta. Jednoduše i zevrubně rozebrané. Další budou přibývat.

„I když je situace složitá, snažíme se lidi vyzbrojit argumenty pro debatu. Protože věcná, faktická a demytizovaná diskuse je pro společnost zásadní,“ říká Šárka Antošová, migrační expertka AI ČR.

„Vážíme si svobody slova a respektujeme, že řada lidí má obavy z toho, jak vše zvládneme. Chceme je ale podpořit v tom, aby na základě reálných fakt strach mizel,“ dodává Martin Balcar, vedoucí kampaní AI ČR.

 

Amnesty kampaň startuje na Mezinárodní den svobody tisku (3. 5.) Jeho cílem je mimo jiné připomínat nutnost boje proti zkresleným informacím a nepravdám. K tomu chceme přispět i naší aplikací.

Aktuální petice

  Česká republika

Ano přijetí dětských uprchlíků do Česka

Zapojte se do naší FOTOVZKAZOVÉ AKCE a napište ministrovi vnitra, proč by měla ČR přijmout dětské uprchlíky z řeckých táborů. Napíšu vzkaz ministrovi

Aktuální počet podpisů: 463

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...