Oleg po třech týdnech hladovky zhubl 8 kilo a podle svědků není v dobré kondici

Článek

Zastavte mučení   Ukrajina publikován 7.6.2018

31. května, 16 dnů od začátku hladovky, vedla ruská politička Ksenia Sobčaková s Olegem videohovor, během kterého se ho pokoušela přesvědčit, aby ukončil hladovku. Odmítl. Ksenia  popsala režiséra, že vypadal "velmi špatně ... ztratil váhu, jeho tváře jsou propadlé, je velmi bledý, ale stojí si za svým rozhodnutím. " 4. června právník Olega Sencova oznámil, že Oleg zhubnul 8 kilogramů od začátku hladovky a vězenští lékaři ho varovali, že pokud bude pokračovat ve stávce, hrozí mu  selhání ledvin a v takovém případě mu budou nuceni nasadit umělou výživu.

Amnesty International nadále požaduje okamžité propuštění Olega Sencova a respektování a ochranu svobody projevu v Rusku.

Dále žádá, aby veškerá lékařská péče poskytovaná Olegovi Sencovovi byla prováděna v souladu s lékařskou etikou, včetně zásad důvěrného, autonomního a informovaného souhlasu, a aby nedocházelo k žádným nechtěným lékařským zásahům, které by mohly být považovány za mučení či jiné špatné zacházení.

Aktuální petice

Rusko

Zdravotní sestřička z Krymu si odpykává sedmiletý trest, hrozí jí další vězení za vlastizradu a nutně potřebuje lékařskou péči. Pomůžete?

Irina Danilovič (Irina Danilovich) je zdravotní sestra z Ruskem okupovaného Krymu. Otevřeně kritizovala systém zdravotní péče na Krymu a odsuzovala politicky motivované stíhání obránců lidských práv. Za to byla ve vykonstruovaném procesu odsouzena k sedmi letům vězení. Ve vězení je jí odpírána zdravotní péče a její zdravotní stav je vážný. Pomozte jí podpisem petice.

Aktuální počet podpisů: 1171 Náš cíl: 3000

Podepíšu