Oleg po třech týdnech hladovky zhubl 8 kilo a podle svědků není v dobré kondici

31. května, 16 dnů od začátku hladovky, vedla ruská politička Ksenia Sobčaková s Olegem videohovor, během kterého se ho pokoušela přesvědčit, aby ukončil hladovku. Odmítl. Ksenia  popsala režiséra, že vypadal "velmi špatně ... ztratil váhu, jeho tváře jsou propadlé, je velmi bledý, ale stojí si za svým rozhodnutím. " 4. června právník Olega Sencova oznámil, že Oleg zhubnul 8 kilogramů od začátku hladovky a vězenští lékaři ho varovali, že pokud bude pokračovat ve stávce, hrozí mu  selhání ledvin a v takovém případě mu budou nuceni nasadit umělou výživu.

Amnesty International nadále požaduje okamžité propuštění Olega Sencova a respektování a ochranu svobody projevu v Rusku.

Dále žádá, aby veškerá lékařská péče poskytovaná Olegovi Sencovovi byla prováděna v souladu s lékařskou etikou, včetně zásad důvěrného, autonomního a informovaného souhlasu, a aby nedocházelo k žádným nechtěným lékařským zásahům, které by mohly být považovány za mučení či jiné špatné zacházení.

24.5.2018

Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Oleg Sencov se nevzdává a i nadále bojuje za propuštění všech ukrajinských politických vězňů.

10.8.2018

Rusko odmítlo Amnesty International přístup k Olegovi Sencovovi, který drží hladovku už přes 80 dní

Sencov, Ukrajinský režisér odsouzený k 20. letům vězení za údajný terorismus. Pomozte mu podpisem.

8.6.2018

Rusko musí propustit ukrajinského filmového režiséra Olega Sencova

Amnesty International žádá o okamžité propuštění ukrajinského filmového režiséra Olega Sencova.

24.5.2018

Oleg Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Ukrajinský režisér odsouzený v Rusku na 20 let za "terorismus" kvůli kritice ruské okupace Krymu chce spravedlnost pro všechny ukrajinské politické vězně.