Trest smrti pro Nouru změněn!

  Článek

Diskriminace   Súdán publikován 27.6.2018

Dne 26. června změnil súdánský soud rozsudek trestu smrti pro Nouru Husejnovou na pětileté vězení za zabití jejího manžela při sebeobraně během pokusu o znásilnění.

„Jde o skvělou zprávu, která však musí vést k dalším změnám v legislativě tak, aby Noura byla opravdu poslední obětí takové mašinerie“, prohlásil Saif Medango z Amnesty International.

Podrobnosti nadále zkoumáme a v brzké době je přineseme.

Vaše podpisy mají smysl. Postavte se ještě dnes za práva Ateny z Íránu či Wu a z Číny přes stránku Freedomselfie, nebo podpořte ruské vězně svědomí na fiktivním stadionu mistrovství světa.

Aktuální petice

  Kanada

Žádáme spravedlnost pro děti původních obyvatel v Kanadě. Přidáte se?

V květnu 2021 byly v areálu bývalé internátní školy pro původní obyvatele v kanadském městě Kamloops nalezeny ostatky 215 dětí. Instituce byla součástí sítě internátních škol, která se zaměřovala na asimilaci dětí původních obyvatel Kanady. Děti ve školách čelily psychickému a fyzickému násilí a sexuálnímu obtěžování. Nesměly mluvit mateřským jazykem, nucená převýchova se soustřeďovala i na zvyky a tradice, které vlivem výuky částečně zanikly.

 

Aktuální počet podpisů: 1151 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...