Egypt: Výsměch lidským právům?

  Článek

Chystáme protest proti bezpráví v Egyptě při příležitosti návštěvy egyptského prezidenta Sísího.


Pondělí Paříž, úterý Berlín, čtvrtek a pátek Praha. Prezident Sísí cestuje po Evropě a domlouvá obchody. Mezitím desetitisíce Egypťanů tráví dlouhé roky ve vězení za to, že vyjádřili svůj názor, demonstrovali nebo psali na Facebook. Mučení, odpírání jídla, samotky…

 

V byznysovém hledáčku Sísího jsou i zbraně a vojenský materiál. Navzdory dohodě států EU o pozastavení transferů z roku 2013 (kvůli obavám ze zneužití k represím) totiž téměř polovina členských států i dnes s Egyptem obchoduje. Evropskými zbraněmi se prokazatelně střílelo do pokojných demonstrantů. A Česko? Vyváží dál!

 

Proto s putovním balónem, tankem a bývalými vězni upozorňujeme při happeningu „Egypt: Výsměch lidským právům“ ve všech evropských metropolích, kam Sísí přijíždí, že svět se dívá. A není jen plný lidí, kterým je osud Egypta lhostejný. Společně s organizacemi Egyptian Front for Human Rights a Nesehnutí budeme v Praze vidět a slyšet v pátek:

KDY? pátek 2. 11. v 16 hodin                                                      

KDE? Palackého náměstí, Praha 2

Během happeningu vystoupí například Kareem Taha, bývalý vězeň a ředitel Egyptian Front for Human Rights. Upozorníme na nejkřiklavější případy porušování lidských práv a zanalyzujeme taky vývoz zbraní z Česka do Egypta.

Přijdete? Dejte nám to vědět na Facebooku! Díky.

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...