Ani sto dní po smrti saúdskoarabského novináře Džamála Chášakdžího nebyl nikdo potrestán

  Článek

Amnesty International v Turecku upozornila, že ani sto dní po smrti saúdskoarabského novináře Džamála Chášakdžího nebyl nikdo potrestán a poukazuje na to, že by se novinářův případ měl vyšetřit pod záštitou OSN. Aktivisté vyvěsili v Istanbulu pouliční štít s Chášakdžího jménem.

„Dnes uplynulo sto dní od zmizení a vraždy Džamála Chášakdžího na konzulátu Saúdské Arábie v Istanbulu. Je opravdu šokující, že jsme stále velmi vzdáleni od vykonání spravedlnosti. Sto dní uteklo bez jakéhokoliv konkrétního potvrzení, že se případ vyšetří pod záštitou Spojených národů. Je to skutečně nutné kvůli zajištění spravedlnosti a zlepšení situace novinářů a aktivistů v Saúdské Arábii i jinde ve světě,“ uvedl na akci poradce Amnesty International pro Turecko Andrew Gardner.

Aktuální petice

  Saúdská Arábie

Jejich zločin? Hájily svá práva. Teď jsou ve vězení a hrozí jim vysoké tresty

13. března 2019 začal v Rijádu soudní proces s jedenácti ženami zadržovanými od května 2018 ve vazbě bez jakéhokoliv obvinění.

 

Aktuální počet podpisů: 1993 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...