Ani sto dní po smrti saúdskoarabského novináře Džamála Chášakdžího nebyl nikdo potrestán

Amnesty International v Turecku upozornila, že ani sto dní po smrti saúdskoarabského novináře Džamála Chášakdžího nebyl nikdo potrestán a poukazuje na to, že by se novinářův případ měl vyšetřit pod záštitou OSN. Aktivisté vyvěsili v Istanbulu pouliční štít s Chášakdžího jménem.

„Dnes uplynulo sto dní od zmizení a vraždy Džamála Chášakdžího na konzulátu Saúdské Arábie v Istanbulu. Je opravdu šokující, že jsme stále velmi vzdáleni od vykonání spravedlnosti. Sto dní uteklo bez jakéhokoliv konkrétního potvrzení, že se případ vyšetří pod záštitou Spojených národů. Je to skutečně nutné kvůli zajištění spravedlnosti a zlepšení situace novinářů a aktivistů v Saúdské Arábii i jinde ve světě,“ uvedl na akci poradce Amnesty International pro Turecko Andrew Gardner.

28.4.2020

Týden.cz: Saúdská Arábie zakázala trest smrti pro nezletilé i trest bičování

25.10.2019

Bangladéš: Trest smrti pro 16 lidí v případu Nusrat Rafiové nic nevyřeší

Ředitel české Amnesty komentuje odsouzení 16 lidí k trestu smrti v Bangladéši.

10.10.2019

Malajsie: Nespravedlivé soudní procesy, tajné tresty smrti a odsouzení za drogové přestupky odhalují krutost trestu smrti

Je Světový den proti trestu smrti. Malajsie musí s novou legislativou začít plnit slib ohledně jeho zrušení.

14.5.2019

Asia Bibiová je konečně volná!

Pákistánská křesťanka Asia Bibiová se bezpečně dostala z Pákistánu do Kanady, kde získala azyl. Informaci 8. května oznámil její právník. O den později zprávu potvrdilo i pákistánské ministerstvo zahraničních věcí. Bibiová už se v Kanadě setkala se svými dětmi.