Pákistánská křesťanka zatím zůstává v ochranné vazbě

Pákistánskou křesťanku propustili z vězení, kvůli obavám o její bezpečnost zatím zůstává v ochranné vazbě. Rozhodnutí pákistánského nejvyššího soudu vyvolalo řadu protestů. Demonstranti z řad radikálních muslimů dokonce požadovali veřejnou popravu Bibi i smrt soudců, kteří ji osvobodili. Itálie, Francie a Španělsko nabídli Bibi azyl.

„Udělám vše, co je v lidských silách, abych této ženě zabezpečil budoucnost,“ napsal na twitteru italský ministr vnitra Matteo Salvini. Také italské ministerstvo zahraničí uvedlo, že je připraveno podniknout všechny kroky, o nichž by mohla vláda v této záležitosti rozhodnout.

„Těším se na setkání s ní a její rodinou v Evropském parlamentu, jakmile to bude možné,“ uvedl na twitteru předseda Evropského parlamentu Ital Antonio Tajani.

Případ i nadále sledujeme.

3.10.2018

Týden.cz o popravě Kurdky za vraždu manžela

29.8.2018

respekt: Saúdskoarabské aktivistce hrozí trest smrti

12.4.2018

Trest smrti 2017: Subsaharská Afrika je "maják naděje" pro konec poprav a trestu smrti ve světě

Rok 2017 přinesl pozitivní zprávy ohledně trestu smrti a poprav ve světě - čísla se snižují, zemí bez trestu smrti přibývá.

16.1.2018

USA: Zavřete po 16 letech Guantánamo jednou provždy

Při 16. výročí otevření nechvalně známého zadržovacího zařízení na námořní základně USA v zátoce Guantánamo Amnesty International znovu vyzývá ke spravedlivému procesu nebo okamžitému propuštění těch, kteří jsou tam zadrženi. Zároveň apeluje na jeho uzavření.