Maraton psaní dopisů - 16637 ručně psaných dopisů! Díky.

Úspěch

Je důležité si připomínat, že podpora lidských práv není samozřejmostí a stejně tak důležité je umět to ocenit!
Tímto bych chtěla moc poděkovat všem, kdo jste letos věnovali byť pár minut svého času ochraně lidských práv, třeba právě zapojením do Maratonu psaní dopisů 2018.

Organizace maratonských akcí, účast na nich, psaní dopisů na papír i podepisování online, příspěvky na známky na odeslání dopisů do kasičky nebo přes darovací bránu.

Ať už byl Váš podíl jakýkoli, moc díky za něj!

Banner image 18

Obrana lidských práv má skutečné dopady jen tehdy, když se zapojí spousta lidí. I díky Vašemu úsilí se to opravdu děje – více dopisů znamená více tlaku a více propuštěných.

K pořádání vlastní dopisové akce v rámci Maratonu se letos přihlásilo 468 lidí z celého Česka. Maratony se pořádaly na různých místech - dopisy se psaly doma, v kavárnách, galeriích, knihovnách, školách, kancelářích, na vánočních večírcích, ale třeba i v Poslanecké Sněmovně ČR!

Ručně se napsalo 16 019 dopisů a skoro 8,5 tisíce lidí podepsalo petice online. Díky příspěvkům na odeslání dopisy s českými známkami zaplavily úřady, vězení i samotné nespravedlivě utlačované nebo jejich blízké.

Prohlédněte si přesná čísla a další zajímavé informace o největší dopisové kampani na světě nebo si přečtěte ohlasy od pořadatelů dopisových akcí:

UKAŽTE MI HODNOTÍCÍ ZPRÁVU

PS: Naše heslo zní: „Lidská práva nejsou samozřejmost, a proto se o ně musíme starat.“ Vy jste v tom s námi, a proto ještě jednou díky. Podpořte pořádání lidskoprávních kampaní jako je třeba Maraton psaní dopisů pravidelným dárcovstvím. Společne tak můžeme měnit nejen konkrétní lidské osudy, ale přinášet i systémové změny.

Žaneta Sladká, organizátorka Maratonu

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

3.12.2018

Blesk.cz o Maratonu psaní dopisů

27.12.2017

Maraton psaní dopisů: Kdo nám píše?

Shackelia Jacksonová z Jamajky posílá dopis všem, kdo se jí snaží pomoct v rámci Amnesty kampaně Maraton psaní dopisů.

15.2.2018

Teodora Vasquézová z El Salvadoru je na svobodě!

Měla být ve vězení 30 let, po 11 je volná. Bojovali jsme za ni při Maratonu psaní dopisů 2015.