Sotudíová poslala synovi z vězení dopis

  Článek

Diskriminace   Írán publikován 25.9.2018

Íránské Centrum pro lidská práva zveřejnilo dopis, ve kterém Nasrín svému 12letému synovi Nimovi psala, proč s ním nemohla být v jeho první školní den:

„Copak jsem se mohla dívat, jak v mojí zemi popravují nezletilé, a mlčet?“ ptala se. „Copak jsem mohla přivírat oči nad týráním dětí?... Nemohla, synu.“ „Jen abych tě mohla s tatínkem doprovodit do školy v první den nového školního roku?  Nemohla, synu. To byl můj hřích,“ napsala Sotudíová, která byla zatčena v červnu 2018 kvůli smyšleným obviněním z narušování národní bezpečnosti.

Aktuální petice

  Írán

Její sourozence tajně popravili, ona je už dvanáct let ve vězení. Pomůžete?

Íránka Maryam Akbari Monfaredová je již téměř dvanáct let nespravedlivě vězněna pouze kvůli svému kontaktu s příbuznými v zahraničí, již jsou členy exilové opoziční organizace Lidoví mudžahedínové. Dne 10. března 2021 byla převezena z věznice Evin v Teheránu do věznice v provincii Semnan, vzdálené přes 200 km od její rodiny, což je v rozporu jak s mezinárodním, tak íránským právem. Od června 2021 ji ve vězení nesmí rodina navštěvovat.

 

Aktuální počet podpisů: 2785 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...