Google: Plány na Dragonfly dál podkopávají důvěru uživatelů

Technologický gigant pořád mlží okolo vývoje cenzurovaného vyhledavače pro Čínu.

V reakci na zprávy The Intercept, že Google stále pracuje na projektu Dragonfly (Vážka), cenzurovaný vyhledávač pro Čínu, Anna Bacciarelliová, expertka Amnesty na technologie, prohlásila:

„Nedostatek transparentnosti kolem vývoje Dragonfly je velmi znepokojující. Nadále budeme vyzývat generálního ředitele společnosti Google Sundara Pichaie, aby veřejně potvrdil, že od Dragonfly upustil nadobro, a to nejen "prozatím". Náš generální tajemník Kumi Naidoo minulý týden navštívil kancelář Google Mountain View, aby zopakoval naše obavy ohledně Dragonfly, včetně zjevného ignorování transparentnosti a odpovědnosti kolem projektu.

Pokud společnost Google stále vyvíjí projekt Dragonfly, nejen že neplní  své povinnosti v oblasti lidských práv, ale ignoruje stovky zaměstnanců společnosti, 70 organizací zabývajících se lidskými právy a stovky tisíc příznivců kampaně po celém světě, kdy všichni vyzvali tuto  společnost, aby respektovala lidská práva a upustila od Dragonfly.“

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

10.12.2018

Ředitel Google na slyšení v Kongresu USA

Ředitel Google Sundar Pichai bude 11. prosince odpovídat na dotazy ohledně projektu Dragonfly v Kongresu USA.

27.5.2019

Hra o trůny: 5 faktů, které jsou v reálu ještě horší než v seriálu

Dlouho očekávaná 8. řada seriálu Hra o trůny skončila před pár dny. Tato série opět šokuje diváky a vyvolává kontroverze, zejména kvůli zobrazovanému násilí. Skutečný život mnoha lidí po celém světě je ale ale ještě horší, než bájný svět Západozemí...

30.8.2018

Otevřený dopis pro Google: Nerezignujte na lidská práva výměnou za přístup do Číny!

Ohlášené plány společnosti Google spustit v Číně cenzurovaný vyhledavač by představovaly alarmující kapitulaci v oblasti lidských práv s ničivými důsledky v zemi, kde jsou lidé neustále pronásledováni za vyjádření svých názorů, upozorňuje Amnesty a další skupiny pro lidská práva.