Utlačování uprchlíků v Řecku stále pokračuje

  Článek

Migrace   Řecko publikován 29.4.2014

Migranti hledající azyl v centrálním Řecku jsou násilně vytlačováni zpět přes řeku Evros k tureckým hranicím anebo zpátky do Egejského moře. Za nelidským a protizákonným chováním stojí řecká vláda a další státní složky.

Násilné deportace neboli "push-backs", ke kterým dochází (nejenom) na území Řecka jasně porušují mezinárodní i evropské zákony. Uprchlíci jsou vyhoštěni bez jakéhokoliv přezkoumání jejich konkrétní situace, a to za nelidských, život ohrožujících podmínek. V letech 2012 - 2014 Amnesty International promluvilo celkem se 148 migranty, kteří se pokusili dostat do Řecka převážně ze Sýrie a Afghánistánu. Téměř polovina z nich byla násilně poslána zpět do Turecka, někteří z nich byli deportováni dokonce vícekrát. Amnesty International vytvořila petici za účelem zastavení násilí vůči uprchlíkům žádajících o azyl. V celé Evropě a Izraeli bylo sesbíráno celkem 95 000 podpisů. Řecký ministr veřejného pořádku a ochrany občanů v dubnu 2014 odmítl setkání a převzetí petice. 

Aktuální petice

  Řecko

Řecko: chraňte uprchlíky před nákazou COVID-19

Zatímco svět se snaží vypořádat s krizí způsobenou pandemií COVID-19, riziko nákazy pro uprchlíky na řeckých ostrovech s každou hodinu narůstá.

 

Aktuální počet podpisů: 2582 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...