Za připomínku masakru na Tchien-an-men na 3,5 roku do vězení

Článek

Soud s aktivisty pokračoval až do dubna 2019.

Sečuánský aktivista Chen Bing byl 4. dubna 2019 odsouzen ke třem a půl letům vězení poté, co byl on a další tři aktivisté – Fu Fu Hailu, Zhang Junyong a Luo Fuyu – usvědčeni z „vyvolávání sporů a nepokojů“ za výrobu a propagaci vlastní baijiu – tradiční čínské pálenky – která připomínala 27. výročí násilného potlačení demonstrací na náměstí Nebeského klidu. Fu Hailu, Zhang Junyong a Luo Fuyu dostali každý podmíněný trest. Všichni tři byli zadržováni skoro tři roky. Původně byli obviněni za „podněcování k podvratné státní činnosti“. Chen Bing jako jediný nedostal podmíněný trest, údajně proto, že se k činu nepřiznal. Nicméně i když Fu Hailu byl odsouzen na tři roky vězení, Zhang Junyong na pět let podmíněně a Lu Fuyu na čtyři roky podmíněně, podle předchozích zkušeností zadržených aktivistů budou během podmíněného trestu prakticky umlčeni.

Aktuální petice

Čína

ČÍNA: LIDSKOPRÁVNÍ AKTIVISTKA MĚSÍCE DRŽENA V IZOLACI: LI ČCHIAO-ČCHU

Dne 16. února 2020 pekingská policie zatkla obránkyni lidských práv a výzkumnici v oblasti pracovního práva Li Čchiao-čchu (Li Qiaochu). Mladá aktivistka už několik měsíců neměla možnost kontaktovat rodinu nebo svého právníka.

Aktuální počet podpisů: 2646 Náš cíl: 3000

Podepíšu