Většina unesených školaček je zase na svobodě

  Článek

Moje tělo moje práva   Nigérie publikován 2.4.2018

Organizace Boko Haram podle informací světových tiskových agentur propustila většinu z unesených školaček.

Amnesty International ale zdokumentovala minimálně 41 dalších případů masových únosů Boko Haram od roku 2014. Mnohé z útoků organizace, včetně úmyslného zabíjení civilistů, znásilnění a mučení představují válečné zločiny a odpovědné osoby by měly být postaveny před spravedlivý soud.

 

Aktuální petice

  Nigérie

Po dvou letech od úmrtí čtrnáctileté dívky z Nigérie na následky znásilnění se její rodina stále nemůže domoci spravedlnosti. Pomůžete?

Čtrnáctiletá studentka Keren-Happuch Akpagher z Nigérie zemřela v červnu 2021 na následky znásilnění, které utrpěla v internátní škole. Její rodina se od té doby snaží domoci spravedlnosti a náležitého vyšetření Kerenina úmrtí. Nigerijské úřady ovšem vyšetřování ztěžují, zpomaluje ho i škola, která policii odmítla poskytnout kamerové záznamy. Připojte se k výzvě nigerijským úřadům, aby Kereninu smrt konečně patřičně prošetřily a pohnaly pachatele před soud.

 

Aktuální počet podpisů: 2292 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...