Amnesty tour po letních festivalech

Amnesty HAIR PROTEST za Severní Koreu na Open Air Festivalu o víkendu okořenilo kadeřnické studio Joshua.
Amnesty International ČR letos na tour po českých festivalech letos cílí na lidská práva v Severní Koreji. Nabízí lidem možnost zapojení do fotopetice HAIR PROTEST, kterou vyjadřuje nespokojenost s absurdním nařízením korejských úřadů, které povoluje jen 28 možných účesů. Ale nejde jen o vlasy, jde o základní lidská práva v Severní Koreji, která jsou masově porušována.

Více na hairprotest.amnesty.cz

Tomáš Klus
Na uplynulých letních festivalech se už s Amnesty do akce zapojily stovky lidí a pomůžou tak vytvořit největší fotopetici, kterou kdy severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal. Vyfotily se třeba i kapely Vypsaná fixa a Tatabojs, Mńága a Žďorp, Tomáš Klus nebo Marta Kubišová.
Podporovatelka HAIR PROTESTU s novou vizáží

Opean Air Festival v Panenském Týnci okořenila Amnesty akcí s vlasovým studiem Joshua: celé sobotní odpoledne 10. 8. kadeřníci stylovali lidem u Amnesty stánku účesy pro co nejlepší fotografie na podporu HAIR PROTESTU a na následné hair show provedli několik kompletních vlasových proměn.

Podporovatelka HAIR PROTESTU s novou vizáží

Další fotografie najdete v galerii.

20.11.2017

V Česku stále vznikají segregované romské školy. I deset let po verdiktu soudu pro lidská práva

Před deseti lety Evropský soud pro lidská práva uznal, že Česká republika diskriminuje romské žáky. Problému se věnovala mezinárodní konference Společně ve škole, kterou pořádala Nadace Open Society Fund.

31.10.2017

4 roky za protest. Teď je volný. I díky Amnesty

Další úspěch Amnesty kampaně za nespravedlivě vězněného mladíka.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.

3.11.2016

Dopis Ildara manželce z vězení