Amnesty tour po letních festivalech

Amnesty HAIR PROTEST za Severní Koreu na Open Air Festivalu o víkendu okořenilo kadeřnické studio Joshua.
Amnesty International ČR letos na tour po českých festivalech letos cílí na lidská práva v Severní Koreji. Nabízí lidem možnost zapojení do fotopetice HAIR PROTEST, kterou vyjadřuje nespokojenost s absurdním nařízením korejských úřadů, které povoluje jen 28 možných účesů. Ale nejde jen o vlasy, jde o základní lidská práva v Severní Koreji, která jsou masově porušována.

Více na hairprotest.amnesty.cz

Tomáš Klus
Na uplynulých letních festivalech se už s Amnesty do akce zapojily stovky lidí a pomůžou tak vytvořit největší fotopetici, kterou kdy severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal. Vyfotily se třeba i kapely Vypsaná fixa a Tatabojs, Mńága a Žďorp, Tomáš Klus nebo Marta Kubišová.
Podporovatelka HAIR PROTESTU s novou vizáží

Opean Air Festival v Panenském Týnci okořenila Amnesty akcí s vlasovým studiem Joshua: celé sobotní odpoledne 10. 8. kadeřníci stylovali lidem u Amnesty stánku účesy pro co nejlepší fotografie na podporu HAIR PROTESTU a na následné hair show provedli několik kompletních vlasových proměn.

Podporovatelka HAIR PROTESTU s novou vizáží

Další fotografie najdete v galerii.

26.2.2017

Ildar Dadin: Dlouho očekávaná svoboda a spravedlnost pro vězně svědomí

Nejvyšší soud zrušil rozsudek a uznal právo na rehabilitaci pro Ildara Dadina, vězně svědomí, odsouzeného za opakované porušení zákonů o veřejném shromažďování. Soud uznal žádost podanou kanceláří generálního prokurátora, podle které nepředstavovalo Dadinovo jednání trestný čin.

18.2.2017

Rusko: Soud přinesl novou naději do případu vězněného Ildara Dadina

V pátek 10. února 2017 zmírnil ruský Ústavní soud tvrdé zákony ohledně veřejných protestů. Přináší to malou jiskru naděje pro právo na pokojné shromažďování.

19.5.2016

Saúdská Arábie propustila Mohameda Saleha al-Bajadiho

Ochránce lidských práv Mohamed Saleh al-Bajadi byl propuštěn z rehabilitačního centra, kde strávil čtyři měsíce po propuštění z vězení.

3.11.2016

Dopis Ildara manželce z vězení