Režisér odsouzen na jeden rok do vězení

  Článek

Myanmarský režisér Min Tchin Ko Ko Ďi byl v nespravedlivém soudním procesu odsouzen na jeden rok do vězení.

V reakci na rozhodnutí městského soudu v Insein odsoudit režiséra Min Tchin Ko Ko Ďiho na jeden rok do vězení za podrývání armády, Nicholas Bequelin, ředitel Amnesty International pro jižní a východní Asii, řekl:

„Min Tchin Ko Ko Ďi je respektovaným režisérem, který v minulosti již strávil čtyři měsíce ve vazbě za kritiku myanmarské armády na sociálních sítích. Dnešní verdikt je otřesnou obžalobou současného stavu svobody v Myanmaru, kde facebookový příspěvek může vést k uvěznění.

„Trest je ještě o to více krutý, s ohledem na skutečnost, že Min Tchin Ko Ko Ďi trpí vážnými zdravotními problémy, včetně rakoviny jater, a potřebuje speciální lékařskou péči. Je nepřípustné, aby byl uvězněn pouze za pokojné vyjádření svého názoru. Jeho odsouzení je výsměchem spravedlnosti a slouží jen k vytvoření atmosféry strachu a k odrazení ostatních od kritiky armády.

„Min Tchin Ko Ko Ďi je vězněm svědomí. Musí být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn.

„Myanmarské úřady musí okamžitě zrušit a změnit všechny represivní zákony, které jsou používány k potírání politických aktivistů a kritiků a zastavit politicky motivovaMná zatčení a pronásledování obránců lidských práv.“

Aktuální petice

  Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

 

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...