První učitelé proškoleni na téma diskriminace, rasismus a lidská práva

Pilotní seminář pro pedagogy s názvem Lidská práva, diskriminace, rasismus byl úspěšný.
Patnáct učitelů základních a středních škol mělo možnost na konci července hlouběji prozkoumat koncept lidských práv a seznámit se s novými materiály a metodikami usnadňujícími jejich začlenění do výuky. Odpolední část semináře pak byla věnována problematice diskriminace, rasismu a práci s těmito tématy ve škole.

Přínosný byl i blok zaměřený na diskriminaci v České republice, v rámci něhož vystoupil ředitel ústecké pobočky Člověka v tísni, který dlouhodobě pracuje v sociálně vyloučených lokalitách. Následovala diskuze o současné situaci v Čechách, jejích kořenech, důsledcích a možnostech kroků k jejímu zlepšení. Seminář účastníkům připadal zajímavý a přínosný. Další plánujeme na podzim 2013.

V případě dotazů či zájmu o účast na příštím semináři můžete psát na: vzdelavani@amnesty.cz

Více informací o Amnesty vzdělávání si můžete přečíst na http://www.lidskaprava.cz/home

7.8.2017

Kdo jsou obránci a obránkyně LGBT práv?

Obránci LGBT práv po celém světě se setkávají s mnoha, často velmi propracovanými, útoky ze stran úřadů a nestátních aktérů, kteří brání jejich práci jak v přímém kontaktu s lidmi, tak v online prostoru.

22.2.2017

Politika „démonizace“ rozděluje a přináší strach

Amnesty International vydala výroční zprávu Stav lidských práv ve světě v roce 2016.