První učitelé proškoleni na téma diskriminace, rasismus a lidská práva

Článek

Pilotní seminář pro pedagogy s názvem Lidská práva, diskriminace, rasismus byl úspěšný.

Patnáct učitelů základních a středních škol mělo možnost na konci července hlouběji prozkoumat koncept lidských práv a seznámit se s novými materiály a metodikami usnadňujícími jejich začlenění do výuky. Odpolední část semináře pak byla věnována problematice diskriminace, rasismu a práci s těmito tématy ve škole.

Přínosný byl i blok zaměřený na diskriminaci v České republice, v rámci něhož vystoupil ředitel ústecké pobočky Člověka v tísni, který dlouhodobě pracuje v sociálně vyloučených lokalitách. Následovala diskuze o současné situaci v Čechách, jejích kořenech, důsledcích a možnostech kroků k jejímu zlepšení. Seminář účastníkům připadal zajímavý a přínosný. Další plánujeme na podzim 2013.

V případě dotazů či zájmu o účast na příštím semináři můžete psát na: vzdelavani@amnesty.cz

Více informací o Amnesty vzdělávání si můžete přečíst na http://www.lidskaprava.cz/home

Aktuální petice

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu