Brazilská policie zadržela dva muže podezřelé z vraždy Marielle

  Článek

Diskriminace   Brazílie publikován 30.9.2019

Rok po smrti Marielle dopadla policie dva muže podezřelé z její vraždy

V reakci na zprávu, že brazilská policie zadržela dva muže v Riu de Janeiru ve spojitosti s vraždou obránkyně lidských práv Marielle Franco a jejího řidiče Andersona Gomese 14. března 2018, Erika-Gueva-Rocas, ředitelka Amnesty International pro Ameriky řekla:

„Tento týden uplynul jeden rok od brutální vraždy Marielle Francové, tento čin byl devastující pro plno komunit, za které bojovala.

„Marillina vražda byla do očí bijícím pokusem umlčet statečnou advokátku lidských práv, která zasvětila svůj život boji za práva žen, LGBT komunitu a černošskou mládež žijící ve slumech Ria.

„Tato zatčení jsou prvním náznakem pokroku v případu, který se táhne už přes rok od doby, co byla vražda spáchána. Apelujeme na brazilské úřady, aby dohlédly na to, že vyšetřování bude nezávislé a nestranné a aby dohnala zodpovědné, včetně těch, kteří si tento zločin objednali, ke spravedlnosti ve spravedlivých procesech.

„Neexistuje lepší způsob, jak nezapomenout na Marillinu práci, než závazkem že budeme více bránit bojovníky za lidská práva a dávat pozor, aby jim bylo umožněno vykonávat jejich práci v bezpečí.“

Aktuální petice

  Brazílie

Britský novinář a jeho průvodce zavražděni v brazilském pralese. Viníci musejí být potrestáni

Ráno 5. června zmizeli v údolí Javari v brazilské Amazonii britský novinář Dom Phillips a jeho průvodce, obránce práv původních obyvatel a životního prostředí, Bruno Pereira. Dne 15. června brazilská policie oznámila, že jedna ze dvou osob zatčených pro podezření z účasti na zmizení obou mužů se přiznala k jejich vraždě a že ostatky nalezené v lese byly předány soudním lékařům k dalšímu šetření.

 

Aktuální počet podpisů: 219 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...