Dobrovolnická výpomoc na kampani Maraton psaní dopisů

  Článek

Inzeráty publikován 9.12.2019

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky a dobrovolnice, kteří by se podíleli na tvorbě závěrečné zprávy z kampaně Maraton psaní dopisů 2019.

Náplň stáže

Maraton psaní dopisů je největší dopisová kampaň na světě, v rámci které stovky lidí v Česku píší a odesílají dopisy na pomoc nespravedlivě vězněným lidem. Kampaň probíhá během prosince a během ledna února potom probíhá vyhodnocení úspěšnosti daného ročníku a tvorba závěrečné zprávy jak pro veřejnost, tak pro interní použití. Prakticky by se jednalo o sběr informací od pořadatelů ohledně jejich dopisových akcí, jejich analýzu a následnou tvorbu zprávy. Tady se můžete podívat na loňskou zprávu.

 

Časová náročnost

  • V rozmezí od začátku ledna 2020 (6.1.) do půlky února 2020 (případně dle dohody)
  • ideálně dva pracovní týdny v kuse za sebou (na začátku ledna) 
  • nebo minimálně 1-2 pracovní dny týdně

 

Místo spolupráce

Kancelář Amnesty v Praze (Vršovice)

 

Odměna

 Jedná se o neplacenou pozici.

 

Kontakt

V případě zájmu o tuto pozici nám prosím nejpozději do 20. 12. 2019 zašlete svůj životopis a krátký motivační dopis na adresu zaneta.sladka@amnesty.cz.  Do předmětu uveďte „Stáž na Maratonu psaní dopisů“

 

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...