Jak by mělo vypadat dalších 30 let svobody v Česku?

  Článek

Podívejte se, co řekli naši příznivci a dobrovolníci.

Nejspíše nikomu z nás neuniklo, že jsme nedávno slavili kulaté výročí pádu totalitního režimu v Československu – 30 let svobody. Spolu s našimi dobrovolníky jsme se rozhodli nespokojit jen s boucháním šampaňského a sledováním dobových záběrů v televizi, ale naopak odhlédnout od minulosti a zaměřit se na budoucnost.

Pracovali jsme proto na vytváření přání či vize, která by měla odpovědět na následující otázky:

Jak bychom si přáli, aby dalších minimálně 30 let svobody u nás v Česku vypadalo? Co by naše Česká republika v roce 2049 měla mít, čeho by měla dosáhnout a co by si naopak měla uchovat? Jak by měla a mohla vypadat naše společnost, naše příroda, média, vztah k zahraničí, mezilidské vztahy a každodenní život?

Nebudeme vás dále napínat, jak to dopadlo. Do výsledného přání se zapojilo 38 lidí ze 7 měst, z nichž jedno bylo i Sarajevo (poněkud nečekaná lokalita, ale i tam se čeští příznivci Amnesty nacházejí).

Poskládané záběry tvoří výsledek, na který se můžete podívat TADY.

Budeme rádi, pokud nám video pomůžete šířit!

 

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=GTcN7Le7CbI&feature=youtu.be

Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=449008965990100

 

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...