Amnesty spouští vlastní podcast, jako jedna z prvních nevládek

  Článek

Česká sekce lidskoprávního hnutí Amnesty od ledna spouští vlastní podcast. Bude přinášet inspirující rozhovory o svobodě, lidských právech i aktuálním dění.

Za vznikem AMNESTYcastu i jeho moderováním stojí mluvčí a šéfka komunikace Martina Pařízková a Erik Bartoš, který zodpovídá za obsah na sociálních sítích.

„Snažíme se našim sympatizantům a podporovatelům zprostředkovat témata Amnesty způsobem a formou, která jim může být bližší a srozumitelnější. Formát podcastu je proto ideálním prostředkem,“ říká mluvčí lidskoprávního hnutí Martina Pařízková. „Náš podcast sice vzniká ve skromných podmínkách a nemůžeme konkurovat profesionálům, nicméně i v dnešní době se nevládky musí snažit svá témata komunikovat jednoduše, autenticky a inovativně,“ dodává Pařízková. 

Hosty podcastu budou lidé zevnitř hnutí – zaměstnanci, experti, dobrovolníci i další spolupracovníci. První díl se věnuje tématu loňských úspěchů v oblasti základních lidských práv i vyhlídek do budoucnosti, druhý díl je o unikátním vzdělávacím projektu české Amnesty, který boří předsudky a láme rekordy. Nové díly AMNESTYcastu budou vznikat přibližně jednou měsíčně. Amnesty se řadí mezi první nevládní organizace v Česku, které s podcasty přichází. K průkopníkům česká sekce patří nejen v porovnání s tuzemskými organizacemi, ale i ve srovnání se zahraničními pobočkami v rámci globálního hnutí Amnesty. 

Poslouchat AMNESTYcast přes Spotify

Poslouchat AMNESTYcast přes Google Podcasts

Poslouchat AMNESTYcast přes Apple Podcasts

  

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2205 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...