Filmaři hrozí další dva roky vězení

  Článek

Min Tchin Ko Ko Ďi se odovlal proti rozsudku. Odvolání bylo zamítnuto a filmař čelí dalšímu trestu

Filmař Min Tchin Ko Ko Ďi byl podle paragrafu 505(a) Myanmarského trestního zákoníku a odsouzen k jednomu roku vězení za zveřejnění několika příspěvků na Facebooku, ve kterých kritizoval myanmarskou armádu. Jeho odvolání proti rozhodnutí soudu bylo zamítnuto a filmař navíc čelí až dvěma dalším rokům ve vězení, v souvislosti s jiným obviněním. Amnesty považuje Min Tchin Ko Ko Ďiho za vězně svědomí, měl být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn.

 

Aktuální petice

  Myanmar

Zatýkání, mučení a věznění protestujících, nálety na civilisty nebo obnovené popravy. Situace v Myanmaru se nezlepšila. Pomůžete?

Myanmarská armáda je u moci od vojenského převratu v únoru 2021. V zemi bylo obnoveno provádění poprav a nejméně 16 000 lidí bylo zatčeno. Letecké nálety proti skupinám obyvatelstva způsobily smrt více než 2 300 civilistů a donutily statisíce lidí k opuštění svých domovů. Zahraniční společnosti nadále dováží do země letecké palivo, které armáda zneužívá pro letecké údery. Přidejte se k petici a požadujte zesílení tlaku mezinárodního společenství na Myanmar.

 

Aktuální počet podpisů: 1769 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...