Hledáme novou osobnost do čela Amnesty

Amnesty International Česká republika, dynamická a rostoucí součást největší lidskoprávní organizace na světě, hledá nového ředitele/ředitelku pobočky. Ředitel/ka zodpovídá za chod kanceláře (cca 15 FTE), odpovídá správní radě a tím i členům a členkám hnutí.

Česká Amnesty je od roku 2018 finančně nezávislou sekcí v celosvětové sítě Amnesty International – máme tak před sebou výzvu, a to udržet stabilitu organizace a dále růst. K tomu potřebujeme vůdčí osobnost, která bude mít finance i rozvoj kanceláře pod kontrolou. Zároveň hledáme ředitele/ředitelku, který/á bude sledovat aktuální vývoj lidských práv, a to v České republice, regionu střední Evropy i v rámci celospolečenských výzev (např. technologie a lidská práva), a bude na ně, s podporou odborníků Amnesty, reagovat. A to jak v souladu s Amnesty strategií, tak i kapacitami a možnostmi české kanceláře. Ředitel/ka je zodpovědný/á za sestavení, implementaci a vyhodnocení strategie, operačních plánů a rozpočtu organizace.

Profil ideálního kandidáta/kandidátky

- Souznění s vizí organizace a touha organizaci dále rozvíjet

- Dynamický/á a komunikativní

- Zkušený/á, samostatný/á manažer/ka s přirozenými vůdčími schopnostmi

- Výborná znalost anglického jazyka

- Znalost tématiky lidských práv výhodou, nadšení pro věnování se lidskoprávní agendě podmínkou

- Zkušenost s neziskovým sektorem výhodou

- Ochota a zájem cestovat po světě a regionech ČR

Náplň práce

- Řízení kanceláře, vedení a motivace zaměstnanců a zaměstnankyň

- Tvorba a dohlížení nad plněním ročních plánů a strategie organizace

- Reprezentace Amnesty International a jejích hodnot

- Zodpovědnost za finanční stav organizace a za její další rozvoj

- Spolupráce s mezinárodním sekretariátem

- Komunikace se správní radou a se členkami a členy hnutí

Co nabízíme

- Smysluplnou a kreativní práci v nadšeném kolektivu

- Možnost osobního a profesního rozvoje

- Neformální vztahy a prostředí

- Pestrou činnost i spolupracovníky, se kterými budete směřovat ke stejnému cíli

- Uplatnění v největší mezinárodní lidskoprávní organizaci působící ve 150 zemích světa už od roku 1961

- Potenciál změnit svět

Nástup dle dohody, nejdříve od května 2020. V případě zájmu, zašlete Váš životopis a motivační dopis v češtině a angličtině na adresu vyberoverizeni@amnesty.cz nejpozději do 17. dubna 2020.

O výsledcích vás budeme informovat v týdnu od 27. dubna do 1. května.

Zasláním motivačního dopisu a životopisu projevujete souhlas Amnesty International Česká republika, z.s. se zpracováním poskytnutých osobních údajů pro účely výběrového řízení.

18.3.2020

Pokud politici nezneužijí koronavirus k upevnění moci, budu překvapený, říká v podcastu ředitel Amnesty

Hostem čtvrtého dílu AMNESTYcastu byl odcházející ředitel české Amnesty Mark Martin.

10.12.2019

Vláda musí předložit důkaz, že lidé zadržovaní v převýchovných táborech v Sin-ťiangu byli propuštěni na svobodu

2.8.2019

Hongkong: Neadekvátní reakce policie na protestní akce

Hongkongská policie tvrdě zasáhla proti ustupujícím demonstrantům. Amnesty znepokojivé zásahy kritizuje a vyzývá bezpečnostní složky k tomu, aby se k občanům podobným způsobem za žádných okolností nechovala.

12.8.2019

Chtěl očernit Amnesty, spustil tím však vlnu podpory

Česká pobočka lidskoprávního hnutí Amnesty zaznamenala na svém facebookovém profilu nezvyklou situaci. Na jeden z řady útočných komentářů začali lidé reagovat po svém. Místo hádky s autorem útočného komentáře, začali na bankovní účet hnutí "na truc" zasílat své finanční dary.