Mezinárodní den žen tentokrát bez násilí!

Urgentní akce na podporu Vitaliny Kovalové pomohla! LGBT aktivisté dostali řádnou policejní ochranu při pořádání další akce.

Mezinárodní den žen, pořádaný dne 8. března 2020 obránkyní lidských práv Vitalinou Kovalovou v Užhorodě na západní Ukrajině, proběhl bez problémů.

Účastníci byli dobře chráněni policií a mohli bezpečně uplatňovat svá práva na svobodu projevu a pokojné shromažďování. Soudní proces, který řeší dva násilné útoky na Vitalinu z roku 2018 stále pokračuje. Útoky jsou vyšetřovány jako „zločiny z nenávisti“ a předpokládá se, že vyšetřování potvrvá ještě několik dalších měsíců.

23.5.2020

Blesk: Praha řeší nárůst domácího násilí během koronavirové krize

19.11.2019

Ministr zahraničí Tomáš Petříček k současné situaci v Hongkongu

"Šokující násilí v Hongkongu nic nevyřeší! Je nutné chránit základní svobody, včetně svobody shromažďování, ale také zajistit dodržování práva. Násilí by nemělo projít beztrestně ani policistům či vojákům, ani demonstrujícím. S protestujícími je třeba mluvit a přitom respektovat hongkongskou ústavu včetně autonomie - to by měli vědět i v Pekingu."

18.11.2019

Evropská unie odsuzuje násilí v Hongkongu

„Jakékoliv násilí nelze přijmout. Zákroky policie a úřadů musí odpovídat základním lidským právům.“

15.4.2019

Fotogalerie Aktuálně. cz: Jak česká filharmonie slavila Mezinárodní den Romů