Mezinárodní den žen tentokrát bez násilí!

  Článek

LGBTI   Ukrajina publikován 22.4.2020

Urgentní akce na podporu Vitaliny Kovalové pomohla! LGBT aktivisté dostali řádnou policejní ochranu při pořádání další akce.

Mezinárodní den žen, pořádaný dne 8. března 2020 obránkyní lidských práv Vitalinou Kovalovou v Užhorodě na západní Ukrajině, proběhl bez problémů.

Účastníci byli dobře chráněni policií a mohli bezpečně uplatňovat svá práva na svobodu projevu a pokojné shromažďování. Soudní proces, který řeší dva násilné útoky na Vitalinu z roku 2018 stále pokračuje. Útoky jsou vyšetřovány jako „zločiny z nenávisti“ a předpokládá se, že vyšetřování potvrvá ještě několik dalších měsíců.

 

Aktuální petice

  Rusko

Zdravotní sestřička z Krymu si odpykává sedmiletý trest, hrozí jí další vězení za vlastizradu a nutně potřebuje lékařskou péči. Pomůžete?

Irina Danilovič (Irina Danilovich) je zdravotní sestra z Ruskem okupovaného Krymu. Otevřeně kritizovala systém zdravotní péče na Krymu a odsuzovala politicky motivované stíhání obránců lidských práv. Za to byla ve vykonstruovaném procesu odsouzena k sedmi letům vězení. Ve vězení je jí odpírána zdravotní péče a její zdravotní stav je vážný. Pomozte jí podpisem petice.

 

Aktuální počet podpisů: 1172 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...