OSN vyzývá TripAdvisor k odpovědnosti

Článek

OSN vyzývá přes 100 společností zapojených do obchodních aktivit v nelegálních izraelských osadách k dodržování mezinárodních závazků.

Společnost TripAdvisor nabízí více než 70 různých ubytování, aktivit či atrakcí v nelegálních izraelských osadách na okupovaném palestinském území. Palestinští obyvatelé volají po dodržování lidských práv, včetně práva na životní úroveň, práva na bydlení, svobodu pohybu a práva na vzdělání.

Existence osad rovněž ochromuje palestinskou ekonomiku. Tím, že TripAdvisor turistický ruch v osadách aktivně podporuje, přispívá k porušování těchto lidských práv. Zveřejnění seznamu OSN je připomínkou toho, že dohody jsou nezákonné a nikdy nesmí být normalizovány. Kótované podniky nemají žádnou omluvu - pokračovat v jejich zapojení do izraelských osad znamená vědomě porušovat mezinárodní závazky.

Aktuální petice

Palestinian Territory

Vyzvěte společnost TripAdvisor, aby stáhla své nabídky v nelegálních izraelských osadách v okupované Palestině

Naučte se střílet jako voják, jezdit na velbloudovi anebo vyrazte na exkurzi po památkách – to vše na ukradeném území! S pomocí společnosti TripAdvisor můžete všechny tyto aktivity provozovat, když navštívíte jednu z mnoha nelegálních izraelských osad.

Aktuální počet podpisů: 784

Podepíšu