S Člověkem v tísni o sociálním vyloučení a extremismu

V rámci nového vzdělávacího projektu „FAIR PLAY – studenti za rovnoprávnost“ proběhlo v pátek 31. 5. 2013 v prostorách galerie Langhans v Praze školení zaměřené na sociální vyloučení a extremismus. Školení vedli zaměstnanci ústecké pobočky Člověka v tísni – její ředitel Vítek Kučera a Jirka Starý, který se zaměřuje na podporu vzdělávání. Člověk v tísni v Ústí spolupracuje s místními Romy, především těmi, kteří žijí v lokalitách Nový Svět a Předlice. Seminář byl určen zejména lektorům Amnesty International, kteří budou vést workshopy zaměřené na diskriminaci a lidská práva na základních i středních školách po celé České republice. Účastníci dostali jedinečnou příležitost získat informace od odborníků, kteří mají s touto prací dlouholeté osobní zkušenosti a zabývají se tématem a problematikou dennodenně. Lektoři se na školení také blíže seznámili nejen se současnou situací v lokalitách Nový Svět a Předlice, ale i s příčinami, které k ní vedly. Školení bylo zajímavé a velmi interaktivní. Účastníci byli zapojeni do aktivit, které jim pomohly lépe pochopit danou problematiku a zároveň můžou být použity i v rámci workshopů na školách. Lektoři, kteří se akce zúčastnili, tak můžou své nově nabyté znalosti využít v celé ČR - účastníci totiž přijeli nejen z Prahy a okolí, ale třeba i z Brna nebo Karviné. Člověku v tísni tímto znovu děkujeme za přínosné školení a lektorům za účast. Doufáme, že se podobně zajímavé akce pro naše dobrovolníky budou konat i nadále.

16.10.2017

Studentka Právnické fakulty Klaudie Vospálková: Nejtěžší je se na práva vůbec dostat. Při studiu pracuje v advokátní kanceláři

30.3.2017

Slabikář poslán Tašimu

Dne 28. 3. jsme odeslali z pošty na Karlově náměstí v Praze Česko – tibetský slabikář. Ten zanedlouho doputuje do Tibetu jako vyjádření naděje a solidarity pro Tašiho ve vězení. Když už se tibetské děti nemohou učit svému jazyku, my jsme se alespoň protestně naučili psát tibetská slovíčka.

2.8.2016

Art for Amnesty: letní novinky od hvězd street artu

Mikuláš Zipper a Pasta Oner vytvořili další grafiky pro Amnesty. Nenechte si je ujít!

1.9.2016

Vysvědčení pro Českou republiku

Jak si vede rovný přístup ke vzdělávání romských dětí na začátku školního roku 2016/17?