S Člověkem v tísni o sociálním vyloučení a extremismu

V rámci nového vzdělávacího projektu „FAIR PLAY – studenti za rovnoprávnost“ proběhlo v pátek 31. 5. 2013 v prostorách galerie Langhans v Praze školení zaměřené na sociální vyloučení a extremismus. Školení vedli zaměstnanci ústecké pobočky Člověka v tísni – její ředitel Vítek Kučera a Jirka Starý, který se zaměřuje na podporu vzdělávání. Člověk v tísni v Ústí spolupracuje s místními Romy, především těmi, kteří žijí v lokalitách Nový Svět a Předlice. Seminář byl určen zejména lektorům Amnesty International, kteří budou vést workshopy zaměřené na diskriminaci a lidská práva na základních i středních školách po celé České republice. Účastníci dostali jedinečnou příležitost získat informace od odborníků, kteří mají s touto prací dlouholeté osobní zkušenosti a zabývají se tématem a problematikou dennodenně. Lektoři se na školení také blíže seznámili nejen se současnou situací v lokalitách Nový Svět a Předlice, ale i s příčinami, které k ní vedly. Školení bylo zajímavé a velmi interaktivní. Účastníci byli zapojeni do aktivit, které jim pomohly lépe pochopit danou problematiku a zároveň můžou být použity i v rámci workshopů na školách. Lektoři, kteří se akce zúčastnili, tak můžou své nově nabyté znalosti využít v celé ČR - účastníci totiž přijeli nejen z Prahy a okolí, ale třeba i z Brna nebo Karviné. Člověku v tísni tímto znovu děkujeme za přínosné školení a lektorům za účast. Doufáme, že se podobně zajímavé akce pro naše dobrovolníky budou konat i nadále.

2.4.2020

Evropa: Amnesty zdůrazňuje priority lidských práv pro reakce států na COVID-19

Státy musí zaručit, že reakce na COVID-19 jsou v souladu s jejich mezinárodními a regionálními závazky v oblasti lidských práv. Digitální dohled lze ospravedlnit pouze tehdy, pokud respektuje lidská práva.

14.2.2020

AMNESTY ČR PŘIJME ASISTENTA/KU KANCELÁŘE

Hledáme pravou ruku nás všech, osobu, která bude mít o všem přehled a zvládne jak objednávku kancelářských potřeb, tak i organizaci akcí nebo koordinaci stážistů a dobrovolníků.

21.2.2019

Malawi zažívá opětovný vzestup útoků proti osobám s albinismem

Od prosince 2018 došlo už ke dvěma smrtelným útokům a třem únosům.

8.11.2019

AMNESTY INTERNATIONAL ČESKÁ REPUBLIKA PŘIJME finanční/ho a účetní/ho asistentKU/A

Finanční a účetní asistent/ka je u nás člověk, který umí zkrotit účetní agendu, připravit pravidelné zprávy a reporty pro správní radu i vést finanční agendu specifických projektů.