S Člověkem v tísni o sociálním vyloučení a extremismu

V rámci nového vzdělávacího projektu „FAIR PLAY – studenti za rovnoprávnost“ proběhlo v pátek 31. 5. 2013 v prostorách galerie Langhans v Praze školení zaměřené na sociální vyloučení a extremismus. Školení vedli zaměstnanci ústecké pobočky Člověka v tísni – její ředitel Vítek Kučera a Jirka Starý, který se zaměřuje na podporu vzdělávání. Člověk v tísni v Ústí spolupracuje s místními Romy, především těmi, kteří žijí v lokalitách Nový Svět a Předlice. Seminář byl určen zejména lektorům Amnesty International, kteří budou vést workshopy zaměřené na diskriminaci a lidská práva na základních i středních školách po celé České republice. Účastníci dostali jedinečnou příležitost získat informace od odborníků, kteří mají s touto prací dlouholeté osobní zkušenosti a zabývají se tématem a problematikou dennodenně. Lektoři se na školení také blíže seznámili nejen se současnou situací v lokalitách Nový Svět a Předlice, ale i s příčinami, které k ní vedly. Školení bylo zajímavé a velmi interaktivní. Účastníci byli zapojeni do aktivit, které jim pomohly lépe pochopit danou problematiku a zároveň můžou být použity i v rámci workshopů na školách. Lektoři, kteří se akce zúčastnili, tak můžou své nově nabyté znalosti využít v celé ČR - účastníci totiž přijeli nejen z Prahy a okolí, ale třeba i z Brna nebo Karviné. Člověku v tísni tímto znovu děkujeme za přínosné školení a lektorům za účast. Doufáme, že se podobně zajímavé akce pro naše dobrovolníky budou konat i nadále.

8.7.2020

13 otázek a odpovědí k relokaci dětí bez doprovodu z řeckých uprchlických táborů do Česka

Základní informace jasně a stručně v sérii dotazů a odpovědí na ně.

15.5.2020

Tisíce dětí se během koronakrize nevzdělávají a školy je neshánějí. Učitelé si asi nepředstaví, jak na tom různé rodiny jsou, někde chybí i čisté papíry, říká terénní pracovnice

V Česku je téměř deset tisíc dětí, které se během koronakrize nijak nevzdělávají, nejčastěji proto, že nemají potřebné vybavení. Často to jsou přitom právě ty děti, které by podporu učitele nebo asistenta nejvíce potřebovaly. Zatímco v Německu dostane každý žák, který nemá dostatečné vybavení, 150 eur na pořízení techniky, v Česku žádná systematická podpora neexistuje a terénní pracovníci se setkávají s neochotou učitelů dětem vycházet vstříc. „Učitelé si asi nepředstaví, jak na tom různé rodiny jsou, někam nosím i čisté papíry nebo ořezávátko,“ říká terénní pracovnice Vlasta Spilková.

14.2.2020

AMNESTY ČR PŘIJME ASISTENTA/KU KANCELÁŘE

Hledáme pravou ruku nás všech, osobu, která bude mít o všem přehled a zvládne jak objednávku kancelářských potřeb, tak i organizaci akcí nebo koordinaci stážistů a dobrovolníků.

8.11.2019

AMNESTY INTERNATIONAL ČESKÁ REPUBLIKA PŘIJME finanční/ho a účetní/ho asistentKU/A

Finanční a účetní asistent/ka je u nás člověk, který umí zkrotit účetní agendu, připravit pravidelné zprávy a reporty pro správní radu i vést finanční agendu specifických projektů.