Romské děti stále čelí segregaci na školách

  Článek

Diskriminace   Slovensko publikován 19.3.2020

Vládní zmocněnec pro romské komunity Ábel Ravasz zavádí nové projekty na podporu desegrace školství na Slovensku.

Nynější prioritou slovenského vzdělávacího systému pro rok 2020, je zavedení povinné předškolní docházky pro všechny děti. To by mělo romským dětem umožnit, lépe se začlenit mezi své vrstevníky. Nyní probíhá úspěšná spolupráce mezi strategiemi pro integraci Romů a neziskovým sektorem slovenských institucí. Výsledkem této spolupráce je zrušení romské školy v Žilině a integrování romských dětí do běžných škol. Dále byl zaveden 3D princip, který usiluje o snižování segregace. Jednotlivé obce tak získají potřebnou finanční podporu pod podmínkou, kdy v obci nebudou navyšovat segregaci a budou se ji snažit naopak snížit.

Aktuální petice

  Slovensko

Žádáme spravedlnost pro oběti a ochranu lidských práv LGBTI+ komunity na Slovensku. Přidejte se

Dne 12. října zastřelil útočník před bratislavským klubem, kde se schází LGBTI+ komunita, 27letého Juraje a 23letého Matúše. Vražedný útok policie vyšetřuje jako teroristický čin. Vyzvěte s námi slovenskou vládu, aby přijala účinná opatření, která by útokům z nenávisti v budoucnu zabránila.

 

Aktuální počet podpisů: 406 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...