Amnesty slaví 52. narozeniny: U2 a Hard Rock Café přejí tričky

  Článek

publikován 28.5.2013

Exkluzivní “Signature” série triček se prodává jen v několika barech Hard Rock Café na světě. Praha je mezi nimi!

V novém VIDEU Runa Wraka, designéra a dlouholetého přítele kapely U2, zdraví Bono organizaci Amnesty International slovy: “Je to výročí Amnesty International, která vznikla jako reakce na sedmiletý pobyt za mřížemi dvou portugalských studentů vězněných za to, že si připíjeli na svobodu. Vše nejlepší k narozeninám, Amnesty International!”

Tričko z limitované série s designem a podpisy kapely U2 je vyrobené ze 100% africké bavlny firmou Edun, kterou Bono Vox se svou ženou založil na podporu obchodu v Africe. 15% z prodejní ceny každého trička je věnováno Amnesty International.

“Podpora světově známých umělců jako je skupina U2 měla během 52 let existence naší organizace vždy obrovský vliv na náš boj za lidská práva. Jsme proto velmi vděčni za tak velkou podporu U2,” prohlásil Thomas Schultz-Jagow, ředitel pro kampaně a komunikaci Amnesty International a dodal: “Každého, kdo koupí jedno z těchto unikátních triček, může těšit vědomí, že pomáhá v celosvětovém boji proti porušování lidských práv.”

Potištěná jsou trika obrázkem elektrické kytary s andělskými křídly a nápisy “Spravedlnost”, “Humanita” a “Rovnost.” Krk kytary omotává ostnatý drát. Na zadní straně trička jsou podpisy členů U2 - zpěváka Bona, kytaristy The Edge, basisty Adam Claytona a bubeníka Larryho Mullena Jr.

Vedle pražského Horad Rock Café jsou trika k dostání v mezinárodním e-shopu za 26 USD.

28. května jsou v Hard Rock Café po celém světě organizovány akce na oslavu narozenin Amnesty International. Při této příležitosti bylo také vydáno DVD a CD s názvem “Get Up! Stand Up!”, které připomíná nejslavnější koncerty za lidská práva. Najdete zde vystoupení 30 umělců. Nechybí mezi nimi U2, Bruce Springsteen, Sting, Peter Gabriel nebo Radiohead. Amnesty International navíc vydá letos v říjnu speciální set pěti DVD se záznamy koncertů za lidská práva.

Historie projektu

S konceptem propojení světoznámých muzikantů a hudebních skupin s nápaditým designem a dárcovstvím přišlo Hard Rock před více než 20 lety. Jde o unikátní potisky triček, které se pak prodávají v Hard Rock provozovnách po celém světě. Část ceny je určena na charitu. U2 se v tomto projektu připojili k legendárním rockovým legendám, jako jsou The Who, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Jon Bon Jovi, Shakira, Ringo Star nebo John Lennon, kteří pomohli vybrat miliony dolarů na charitativní projekty po celém světě.

O Hard Rock International

Hard Rock International (HRI) je se svými 177 provozovnami v 58 státech světa, zahrnujících 141 kaváren, 18 hotelů a 8 casin, jednou z nejznámějších firem. Hard Rock vlastní největší sbírku hudebních artefaktů na světě, které vystavuje ve svých provozovnách. Firma vlastní, provozuje a franšízuje své kavárny ve všech významných městech jako je Londýn, New York, San Francisco, Sydney nebo Dubaj. www.hardrock.com.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2206 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...