Vězení za vraždu Berty Cáceres

Trestní soud v prosinci 2019 v Hondurasu odsoudil sedm z osmi osob obviněných z vraždy Berty Cáceresové

Honduranská ekologická aktivistka Berta Cáceres byla zavražděna 2. března 2016. Soud odsoudil Sergia Rodrígueze a Douglase Bustilla na 30 let a na 6 měsíců odnětí svobody a Mariana Díaze na 30 let odnětí svobody za jejich role ve vraždě obránkyně lidských práv. Henry Hernández, Elvin Rápalo, Óscar Torres a Edilson Duarte byli odsouzeni na 34 let za vraždu Cáceres a 16 let a 4 měsíce ve vězení za pokus o vraždu mexického svědka Gustava Castra.

22.6.2020

Vyjádřila solidaritu, tak ji převezli do jiného vězení!

Dne 24. prosince 2019 byla podle informací, které uvedla v otevřeném dopise, Narges Mohammadiová během převozu do vězení Zanjan vystavena špatnému zacházení.

18.7.2019

Mexická policie začala vyšetřovat Soberanesovu vraždu

Generální prokurátor státu Morelos zahájil vyšetřování trestného činu vraždy Samira Florese Soberanese.

9.12.2019

Waleed Abu Al-Khair drží ve vězení hladovku

Waleed je ve vězení vystaven mučení a dalšímu špatnému zacházení.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.