Na 250 000 lidí podpořilo amazonské ženy podpisem petice

  Článek

Amnesty International a členky Spolku amazonských žen předaly petici s více než 250 000 podpisy ze 168 zemí řediteli pro lidská práva generální prokuratury Danielu Eduardo Vejar Sánchezovi.

Petice vyzývá, aby bylo zahájeno rychlé, důkladné, nezávislé a nestranné vyšetřování útoků a hrozeb proti Patricii Gualingové, Nemě Grefaové, Salome Arandaové a Margoth Escobarové; Prozkoumat možnost, že tyto útoky mohly být motivovány prací těchto žen v oblasti lidských práv, a identifikovat osoby podezřelé z těchto činů a postavit je před soud; Navrhnout a provádět Protokol o vyšetřování trestných činů proti obráncům lidských práv, aby se posílila koordinace mezi mechanismy a orgány odpovědnými za vyšetřování trestných činů.

 

Aktuální petice

  Ekvádor

Amazonské ženy chrání deštný prales, samy ale potřebují spravedlnost a ochranu!

Patricia Gualingaová, Nema Grefaová, Salomé Arandaová a Margoth Escobarová jsou ženy z Ekvádoru. Jejich prací je ochrana nejrozsáhlejšího světového deštného pralesa. Vzdorují obrovským politickým a ekonomickým zájmům, spojeným s těžebním průmyslem v domorodých územích. V roce 2018 jim neznámý pachatel začal vyhrožovat smrtí. Ani po roce se ale ekvádorským úřadům nepodařilo útočníka nebo útočníky dopadnout a ohrožené ženy dostatečně ochránit.

 

Aktuální počet podpisů: 1875 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...