Hudbou za lidská práva

Článek

Mladí lidé ve Velké Británii se učí o lidských právech pomocí hudby. Britská část Amnesty International vytvořila metodiky, díky kterým mohou být lidská práva snadno zahrnuta i do hodin hudební výchovy.

The Power of our Voices
Navržené aktivity podporují také tvořivost a schopnost sebevyjádření. Jejich cílem je představit mladým lidem problematiku lidských práv pomocí protest songů – písní, které upozorňují na problematické aspekty společnosti a prosazují její změnu. Součástí projektu je i soutěž, které se mohou zúčastnit britští studenti se svými vlastními protest songy. Soutěž „The Power of our Voices“ se těší velké pozornosti médií i nahrávacích společností. V budoucnosti by tento projekt mohl být rozšířen i do dalších sekcí Amnesty International tak, aby se do něj mohlo zapojit co nejvíce studentů.

Více o projektu se můžete dozvědět v rozhovoru s Brandonem Blockem, manažerem vzdělávání k lidským právům v Amnesty International UK.

Zde si můžete poslechnout nejen písně, které v soutěži zvítězily, ale i ty, které jsou používány v rámci vzdělávacího programu na školách.

Aktuální petice

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

Aktuální počet podpisů: 3241 Náš cíl: 3500

Podepíšu