Portál Zalidskápráva.cz na podporu Amnesty nabízí jarní novinky

Benefiční hostina nebo vzpomínka na Hanáka a spol.

Nakupujte, darujte a bavte se s Amnesty International prostřednictvím portálu, který přímo podporuje největší lidskoprávní neziskovou organizaci světa.

Amnesty má po roce opět navařeno!

Portál Zalidskápráva.cz přichází na jaře s další benefiční lahůdkou: ve spolupráci s restaurací Terasa U Zlaté studně pořádá SVÍČKOVOU S AMNESTY - propojení špičkové gastronomie s nezvykle dobrým pocitem po klasickém českém jídle.

Jedna z předních pražských restaurací, která je zároveň loňským vítězem žebříčku Grand Restaurant, nabízí možnost pochutnat si na přelomu května a června na tradiční české svíčkové podle receptu šéfkuchařského esa Terasy U Zlaté studně Pavla Sapíka – člena národního týmu kuchařů a medailisty z kuchařské olympiády v Erfurtu.

Cena jedné porce svíčkové na smetaně podávané s žemlovým knedlíkem a brusinkami přijde gurmány díky benefiční akci na výhodných 600,- Kč. (Běžná cena je 750 Kč.) Amnesty International k tomu přidá svíčku skutečnou a ujištění, že podpora bude věnována zvýšenému úsilí v boji za respekt k lidským právům. Výtěžek z akce Svíčková s Amnesty totiž podpoří kampaň Amnesty International ČR 3 minuty stačí.

Svoje místo si může každý zarezervovat výhradně přes webové stránky Svíčkové s Amnesty, kde jsou uvedené i přesné termíny akce.

Vzpomínka na Světozor

V listopadu loňského roku uvedla česká sekce Amnesty International s velkým úspěchem jeden z dílů populární série The Secret Policeman´s Ball - skeče natočené přímo pro Amnesty takovými hvězdami, jako je John Cleese nebo Rowan Atkinson.

Zlatým hřebem večera byl exkluzivní skeč v podání Tomáše Hanáka, Václava Marhoula a Jiřího Fero Burdy. Chcete si jejich parádní vystoupení připomenout nebo zjistit, o co jste tenkrát v kině přišli, jestli jste nedorazili? Podívejte se na VIDEO z celé scénky!

19.7.2019

Dcera Ševčenkové děkuje příznivcům Amnesty za podporu!

Dcera Ševčenkové sdílela na Facebooku poděkování za dopisy solidarity, které příznivci Amnesty posílají rodině.

24.5.2019

Pronásledovaní Rohingové vyprávějí

Jakou jednu věc byste si vzali s sebou, kdybyste náhle prchali ze svého domova před násilím a útlakem?

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

24.4.2018

Konference o budoucnosti Sýrie: Lídři nesmí připustit předčasné návraty uprchlíků

V úterý a středu 24. a 25. dubna probíhá v Bruselu velká konference o podpoře Sýrie a okolního regionu.