Duhové vlajky za kamerunského studenta předány v Londýně!

  Článek

LGBTI publikován 25.2.2013

Zástupce Vysokého komisaře pro Kamerun v Londýně přijal 22. února delegaci Amnesty International ČR s poselstvím tolerance k homosexualitě. Bojujeme za propuštění studenta Jeana-Clauda Mbedeho odsouzeného ke 3 rokům vězení za SMSku "Mám tě rád".

"To je pěkný, jaká je to země?" ptal se nadšeně zástupce Vysokého komisaře pro Kamerun v Londýně, když jsme dorazili s duhovou krabicí plnou petic a hromadou vlaječek, které jste nakoupili na podporu vězněného Jeana-Clauda Mbedeho.
"Země tolerance a lásky! Rádi bychom, abyste se k nám připojili také," zněla naše odpověď. Téměř 12 000 podpisů a 150 duhových vlaječek zakoupených podporovateli Amnesty Vysoký komisař přijal a bude se našimi požadavky zabývat - velký dík za tento úspěch patří všem, kteří se do kampaně zapojili!

Fotky a zprávu o vaší podpoře určitě doručíme i samotnému Jean-Claudovi a budeme Vás informovat o dalším vývoji jeho případu.

Kamerun: 3 roky za homosexualitu

31letý student Jean-Claude Roger Mbede byl v Kamerunu odsouzen ke třem letům vězení za svou údajnou či skutečnou homosexualitu. Ve vězení mu kromě špatného zacházení hrozí nebezpečí nenávistných útoků ze strany spoluvězňů i zaměstnanců věznice.

Po několikaměsíčním podmíněném propuštění potvrdil kamerunský soud tříletý trest za údajnou homosexualitu, která je v Kamerunu trestná. Jeho právníci plánují odvolání.

Petice, která má smysl

„Když jsem ve vězení dostal první dopis od příznivců Amnesty, věděl jsem, že patřím do velké rodiny lidí po celém světě. Vaše dopisy pro mě byly ve vězení majákem naděje. Dotkli jste se mého srdce, protože jste si na mě vzpomněli.“

Z dopisu Jean-Claude Mbedeho Amnesty International, 11.10. 2012

Aktuální petice

  Polsko

Absurdní Polsko: za duhovou svatozář až dva roky vězení

V lednu 2022 byly Elžbieta, Anna a Joanna zproštěny viny po vleklém soudním řízení jemuž předcházelo obvinění z "urážky náboženského přesvědčení". Jednalo se již o druhý osvobozující rozsudek, přesto se úřady proti němu odvolaly ke kasačnímu soudu a všem třem ženám tak opět hrozí vězení.

 

Aktuální počet podpisů: 4892 Náš cíl: 6000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...